• U bent ingelogd als:

Gehandicapt SEC grijpt laatste strohalm

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ribberink: ‘ Deze ploeg gaat door tot de laatste snik

In een wedstrijd met twee gezichten heeft SEC zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen DOSC. Na een zeer matte eerste helft herstelde de ploeg zich in het tweede part en vocht zich naar een verdiend punt. Met wat meer geluk had er zelfs meer ingezeten voor de rode lantaarndrager.

De ploeg van trainers-duo Ton van Burik en Rene Ribberink loopt daardoor een puntje in op de concurrentie. De nacompetitie is nu nog het hoogst haalbare voor de groenwitten. Er rest nu nog twee zware duels tegen de nummer twee en vier. Toch gelooft Ribberink er nog in: ‘ Wij kunnen van iedereen verliezen, maar ook winnen. Wij gaan er tot laatste moment vol voor. Daar heb ik de ploeg voor.’ De Soester wenste zich niet te verschuilen achter de personeelsproblemen. Ethan van de Klok startte zelfs met een slijmbeursontsteking en  Bobbie Nieuwenhuis betrad het veld met een hamstringblessure. Het tekende de wilskracht van zijn team.

Toch startte SEC erg slecht tegen de nummer vier van de ranglijst. Het oogde futloos en een doelpoging van Youri Neering was het enige wapenfeit. De gasten uit Den Dolder  konden ook niet imponeren, maar kwamen wel vlak voor rust via Joey van Veldhuizen op voorsprong.  ‘Ik heb in de rust de jongens verteld dat deze wedstrijd de laatste strohalm was. Ze pakten dat goed op’, verklaarde Ribberink de wederopstanding van zijn ploeg. Want DOSC kreeg het moeilijk met de vechtlust van de Soesters. De beloning kwam van de voet van Bram Koot die zich fraai vrij draaide en weergaloos inschoot: 1-1. Daniel Groen had daarna de winnende op zijn schoen. Een afstandschot verraste de doelman, maar helaas voor de kleine aanvaller toucheerde de bal de deklat.

Na afloop was het er besef dat er meer te halen was geweest. Ribberink bleef positief: ‘ Dik verdiend punt, maar er zat meer in. Het ontbrak ons de tweede helft aan geluk, want er zat meer in. Ik geloof nog steeds in klassenbehoud. We leven nog!’

Bijlard: ‘ Degradatie is niet dramatisch’

SEC-voorzitter Bren Bijlard zit niet bij de pakken neer als SEC degradeert. ‘Natuurlijk is degradatie nooit leuk, maar het is niet dramatisch voor SEC. Je kunt beter lekker meedraaien in de vierdeklasse dan steeds onderin de derdeklasse. Volgend seizoen willen we onder leiding van de nieuwe trainer Cor Ruizendaal SEC weer een echt Soester gezicht geven. We gaan de jeugd een kans geven. Daar zit genoeg talent in. Mogelijk neemt Ruizendaal wat jongens mee van Eemdijk, maar niet teveel hoor! Een SEC met veel Soesters is ons streven.’ De preses kijkt dankbaar terug op de samenwerking met Ribberink: ‘ Rene heeft de club een enorme boost gegeven.’