• U bent ingelogd als:

Geflatteerde nederlaag voor DEV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de thuiswedstrijd tegen De Treffers leed DEV Doorn een geflatteerde 0-4 nederlaag. Een dergelijke teleurstelling leek er in de eerste helft helemaal niet aan te komen, want het was DEV wat de lakens uitdeelde. Tim was de eerste die kansrijk voor de keeper van de mensen uit Groesbeek verscheen, maar zijn schot werd gestopt. Een vrije trap van Jordy Godee onderging hetzelfde lot. Halverwege de eerste helft soleerde de ijverige Tim Kas door de verdediging, maar oog in oog met de keeper koos hij de verkeerde hoek. Uit een voorzet kopte Marijn de Graaf door op Tim Kas. De kopbal van de laatste werd wel of niet achter de lijn gestopt door een verdediger.

De Treffers zette daar in de eerste helft niets tegenover. Die eerste helft had DEV ook zonder keeper kunnen spelen, uiteraard niets ten nadele van Mark Sluis onze betrouwbare doelman.

In de tweede helft scoorde De Treffers al gauw. Een bal vanuit de defensie werd door de zich breed makende Tim Kas aangenomen. Een school voorbeeld van hoe de voetbalwereld vindt dat een spits een bal aan moet nemen. De leidsman zag er echter een overtreding in. De hard ingeschoten bal werd door een van de DEV verdedigers weggewerkt precies voor de voeten van een aanstormende aanvaller. Deze schoot van zeker vijfentwintig meter de bal via de paal binnen. Dergelijke mogelijkheden vanuit een weggewerkte bal heeft DEV er wel zes in die tweede helft gehad, maar het vizier van de Doornaars stond te hoog.

Een vrije trap van Marijn de Graaf werd vervolgens door de keeper gestopt. Kort daarop kapte Marijn zijn tegenstander in het strafschopgebied uit, maar zijn open kans ging helaas langs de verkeerde kant van de paal achter. Wat DEV verder ook beukte, men kwam niet door de defensie van de massaal teruggetrokken tegenstander.

DEV incasseerde vervolgens een tweede tegendoelpunt. Bij een aanval van De Treffers werd een bal te slap weggewerkt, waardoor de spits een uitgelezen mogelijkheid kreeg te scoren. Dat deed hij dan ook 0-2.

Michel van Aken wisselde vervolgens Wesley de Jong voor Christiaan Stuy. Uiteraard ging DEV over tot een alles of niets spel, maar daardoor werd het een open huis in de defensie. Nadat Mark eerst nog een keer een counter onschadelijk had gemaakt kon de 0-3 uit een soortgelijke situatie aangetekend worden. Het werd zelfs 0-4 toen de DEV defensie te laat stapte om de tegenstander buitenspel te zetten.

In de laatste tien minuten kreeg Tim nog een kans, maar de mooiste was nog voor Stefan Prij, die ingevallen was voor Ronnie van Middelkoop. Met een spectaculaire redding kon de doelman van de gasten schade voorkomen.

Hoewel DEV absoluut veel aan de bal was, met een groot aantal mogelijkheden om te scoren, bleek het deze middag zo’n wedstrijd, waarop de thuisclub het net niet zou vinden. In de loterij die op Tuilland gehouden werd trok het eerste helaas een niet