• U bent ingelogd als:

Geflatteerde nederlaag Jonathan 1; 2-1 nederlaag in Hei- en Boeicop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag de laatste dag van de maand maart en op het programma een uitwedstrijd tegen  HSSC’61 in Hei- en Boeicop. Raadpleging van de verenigingsarchieven  leert dat ons 1e elftal het eerste team van Jonathan is dat deze plaats aandoet. Een plaats met ca. 900 inwoners, ca. 400 huizen maar ook een grote kerk en een mooi sportcomplex.

Coach Koos van Tamelen kon niet beschikken over Koen van Harskamp en Daan Bayer. Beiden werden afgelopen week door de KNVB getrakteerd op een gedwongen rust. In de basis nu Wouter Botermans en Max Schmitz. Voor het overige de gebruikelijke basisspelers.

Het was Jonathan dat de eerste helft de boventoon voerde. HSSC’61 had weinig in te brengen. Niemand keek dan ook op dat Jonathan in de eerste helft de leiding nam en dat gebeurde al in de 13e minuut. Een afgemeten corner door Just Pouw werd door Wouter Botermans op waarde ingeschat en koppend afgerond (0-1). Daarna speelde Jonathan het spel slim en gaf de Hei- en Boeicoppers geen gelegenheid in hun spel te komen. Een spel dat in voorgaande wedstrijden succesvol bleek te zijn getuige de uitslagen en de stand op de ranglijst. Jonathan kreeg zelfs nog mogelijkheden om de score opwaarts te duwen. Met de minieme voorsprong gingen de groenwitten de kleedkamer in met de wetenschap dat naar verwachting HSSC’61 in de tweede helft er alles aan zou doen om de bakens te verzetten.

De eerste 20 minuten van de tweede helft was daar nog niet zoveel van te merken. Jonathan bleef verzorgd spelen maar kreeg toch een domper op de neus toen HSSC’61 in een scrimmage en  met medewerking van het houtwerk de stand gelijk trok (1-1). Jonathan kreeg daarna nog een cadeautje toen HSSC’61 met tien man kwam te staan. Een speler van HSSC’61 kreeg zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig naar de kleedkamer. Over of dit het keerpunt in de wedstrijd was verschillen de meningen maar feit is wel dat Jonathan meer en meer achteruit ging lopen en daarmee HSSC’61 in de kaart speelde. Toen iedereen zich al had verzoend met een draw haalde HSSC’61 alsnog de trekker over. Pal voor tijd een van richting veranderd schot en keeper Harmen Prenger kon alleen nog maar de bal uit het net halen. Al met al de eerste 70 minuten een prima wedstrijd van de groenwitten maar een wedstrijd duurt 90 minuten en daar ging HSSC’61 beter mee om.

Komende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd. Nu in Maarssen tegen het gelijknamige Maarssen, Aanvang 14.30 uur op sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1 in Maarssen.

Opstelling Jonathan:

Harmen Prenger, Max Schmitz, Dominique Drost, Henk van Delft (Jesse Bertens), Bart Rijnja, Sergio Lentz, Just Pouw, Stephan de Bree, Matthijs Visser, Wouter Botermans, Carel van Waesberghe (Rogier van der Hout)

Assistent scheidsrechter:       Jeroen van Duijvenbode