• U bent ingelogd als:

Geflatteerde nederlaag De Meern in Dongen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 6 mei, een stralende lentedag, 25 graden, de dag dat onze oranjehemden af mochten reizen naar Dongen. En wij als supporters er achteraan, een ritje van 50 minuten richting de Brabantse gezelligheid. Dongen, een mooie club waar het voetbal echt nog leeft. Een club die drijft op de vrijwilligers en waar de discolampen het hele seizoen in de kantine blijven hangen gezien de vele feestjes die hier plaatsvinden. Middenin het dorp ligt een prachtig sportcomplex waarbij het hoofdveld nog steeds bestaat uit echte grassprieten. Zeker met deze temperaturen beter dan het “warme” kunstgras. Zoals ik in mijn vorige verslag al aanhaalde, de club van Tom Waltman. En dat zij hem nog niet vergeten zijn  bleek wel uit het eerbetoon dat deze week op hun website geplaatst werd: https://www.vvdongen.nl/nieuws/8628

 

Het artikel was wel herkenbaar, zo kennen wij Tom ook. En of het nog niet genoeg was werd hij ook na afloop van de wedstrijd nog even in het zonnetje gezet door Dongen. Het leek net of we door deze aubade met een gepensioneerde voetballer te maken hadden, maar niets is minder waar. Gelukkig speelt hij ook volgende seizoen nog voor ons.

 

Dongen stond gedeeld 6e waar wij rode lantaarndrager zijn. Thuis werd met 4-0 verloren van Dongen, toen speelden we één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. Vandaag was Anis Ziani geschorst, Steve Blokland speelde in zijn plaats. Scheidsrechter van dienst was de heer R. de Cock, mocht hij nog ambities hebben in de Premier League dan zal hij eerst een naamsverandering moeten ondergaan… Hij floot overigens een prima wedstrijd.

 

Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich door middenveldvoetbal. Saai voetbal, nauwelijks kansen en slaapverwekkend. Na 8 minuten krijgen wij dan een vrije trap op zo’n 17 meter van het doel, maar Kesly den Haag neemt deze bal niet goed waardoor de bal in de muur belandt. Kort daarna dan een schot van Dongen dat over gaat. In de 18e minuut dan snel na elkaar 2 grote kansen voor Dongen. Eerst kan een inzet vanuit een corner nog net door ons weggewerkt worden, daarna gaat een lage voorzet vanaf rechts maar net voorlangs. Zo hadden we bijna op achterstand gestaan. Hier kunnen wij alleen een schotje van Steve Blokland tegenover stellen, maar deze wordt geblokt.

Na een drinkpauze is het wederom Dongen dat de kansen krijgt. In de 27e minuut kan een voorzet vanaf links zo ingeschoten worden vanaf de 16 meter, maar gelukkig staat het vizier niet op scherp en gaat de bal naast. Maar dit is slechts uitstel van executie, want in de 29e minuut is het alsnog raak. Op rechts wordt een fraai 1-2-tje opgezet door Dongen, waarbij met name Steve Blokland zich kinderlijk eenvoudig laat uitspelen. De bal wordt scherp voorgegeven en Thomas Schilders kan de bal simpel binnenlopen en de 1-0 is een feit. Onze spelers protesteren massaal vanwege vermeend buitenspel, maar zowel grens- als scheidsrechter keuren deze goal goed. En terecht, ik stond er met mijn neus bovenop en het was 100% zeker geen buitenspel en dus een rechtmatige goal.

 

Dan melden wij ons in de 35e minuut ook weer eens bij het doel van Dongen. Een vrije trap wordt voorgegeven, de keeper van Dongen (die geen sterke indruk maakte) zit helemaal mis, maar er is niemand van ons om te profiteren. Even later levert Kesly den Haag een fantastische pegel af, maar helaas wordt deze net van richting veranderd en krijgen wij wederom een corner. In deze fase krijgen wij een aantal corners mee, maar dit levert los van een kopbal van Zakaria El Bennay die naast het doel gaat, niets op. In de 43e minuut doet Zakaria wederom van zich spreken. Vanaf een metertje of 30 haalt hij verrassend hard uit, maar helaas zeilt de bal over het doel. Het lijkt even op een slotoffensiefje voor rust, maar hier zitten ook fases tussen waarbij wij weg worden getikt en Dongen kansen krijgt. Maar met een 1-0 ruststand zoeken wij het terras op voor een koele versnapering.

 

In de 2e helft komt Rick Hauwert in het veld voor de tegenvallende Steve Blokland. Hierover ontstond wat discussie onder de supporters, want we willen een aanvaller in het veld zien. Maar…..die hebben we niet! Eigenlijk te zot voor woorden dat we op dit niveau niet eens een echte aanvaller op de bank hebben zitten, maar dit probleem speelt al langer. Hier zijn meerdere redenen voor, maar ik kom hier nog wel een keer op terug als we het seizoen hebben afgesloten. Voorlopig moeten we het hiermee doen. Het was fijn om te zien dat Rick Hauwert heel erg goed inviel en er mede voor zorgde dat we een goede 2e helft speelden.

 

De 2e helft komen we goed uit de startblokken. We zijn fel en spelen vrijwel steeds op de helft van Dongen, maar de eindpass is vaak waardeloos. In de 54e minuut dan een prachtige actie van Rick Hauwert, uiteindelijk belandt de bal met kunst en vliegwerk bij Jordy Stins. Met een soort acrobaten act gaat de bal over de keeper heen, maar helaas net naast het doel. We dringen aan, krijgen halve kansen, maar we zijn besluiteloos. Niemand durft eens te rammen op dat doel, waar een onzekere keeper in staat. In de counter blijft het opletten, zo weten we in de 57e minuut een kans van Dongen net voor de doellijn weg te werken.

 

In de 60e minuut dan een vlammend schot van Zakaria El Bennay dat net naast gaat. Even later een curieus moment als de keeper van Dongen buiten de 16 meter een bal weg bokst. Uiteraard een vrije trap voor ons, maar wat doet de scheids, wordt het geel of rood? Hij kiest voor een gele kaart en dat viel wel te billijken. Zakaria El Bennay neemt plaats achter de bal en schiet laag en hard in. Maar nu brengt de keeper heel goed redding en wachten wij nog steeds op de verdiende goal voor ons. Als Tobias Elmensdorp dan in het veld komt voor de tegenvallende Jordy Stins wordt Lennard van den Brink naar voren gedirigeerd. Kort daarna wederom een counter van Dongen, maar deze grote kans wordt gelukkig net naast geschoten. 12 minuten voor tijd dan weer 2 kansen voor ons, waarbij Zakaria El Bennay de 2e in het zijnet schiet. En wederom is het billenknijpen in de counter, dit keer worden we geholpen door de lat en stuit de bal weer terug het veld in.

 

Maar dan krijgen we in de 82e minuut toch de deksel op onze neus als wederom uit een counter Glenn Kools de 2-0 kan aantekenen. Het valt ons team te prijzen dat we niet opgeven en blijven aanvallen. Zo kopt Lejon Cats prachtig in vanuit een corner, maar wordt de bal van de doellijn gehaald en kort daarna levert ook een scrimmage in het doelgebied van Dongen net geen goal op. Als dan wederom een bal van de doellijn wordt gehaald door Dongen weet je dat een goal ons niet gegund is vandaag. We verdienden het echt, maar we hebben gewoon geen spelers die meedogenloos de trekker over weten te halen. In de 87e minuut worden we dan nog een keer weg gecounterd en kan Tom Kolkert de 3-0 aantekenen. Zwaar geflatteerd, maar wel de realiteit.

 

En zo likken we na afloop wederom onze wonden en kijken we wat onze “concurrenten” gedaan hebben. Quick ’20 weet uit bij De Graafschap te winnen en lijkt daarmee uit ons zicht te zijn verdwenen. Gelukkig verliest ook  Be Quick 1887 op de valreep met 5-4 bij Westlandia, theoretisch is alles nog mogelijk maar het lijkt erop dat rechtstreekse degradatie zal gaan tussen Jong De Graafschap, Be Quick en onze oranjehemden. Met 1 puntje achterstand op deze ploegen is het nog mogelijk om rechtstreekse degradatie te ontlopen en in de nacompetitie terecht te komen en daar houden we ons dan ook aan vast. A.s. zondag ontvangen we om 14.00 uur Quick uit Den Haag, de nummer 3 van de ranglijst.

Edwin Ebskamp

 

1-0   ’29 Thomas Schilders

2-0   ’82 Glenn Kools

3-0   ’87 Tom Kolkert

 

De Meern: Joey Swanink, Lejon Cats, Richie Agyapong,  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Steve Blokland (’46 Rick Hauwert), Giovanni Nicolaas, Tom Waltman, Jordy Stins (’62 Tobias Elmensdorp), Kesly den Haag, Zakaria El Bennay