• U bent ingelogd als:

Geen schokeffect bij FC Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: 030.nl?vak P

 

Voorafgaande aan FC Utrecht tegen Emmen stond ik mijn plekje op Vak P met een gerust hart af aan mijn zoon en kleinzoon om zondagmiddag zelf een verjaardagsfeestje van kleindochter Eva te vieren in Groningen. De onrust in en om Galgenwaard na het tussentijds vertrek van Jean Paul de Jong beloofde immers weinig goeds. En eerlijk gezegd vond ik het van mezelf ook wel een beetje solidair in de richting van de weggestuurde coach om de eerste wedstrijd zonder hem op de bank verstek te laten gaan op Vak P.

 

Toen ik deze week las op RTV Utrecht ‘dat er beter dan ooit getraind was door de spelersgroep’ kon ik een glimlach niet onderdrukken. Hebben duur betaalde profs een trainersontslag nodig om optimaal te trainen en heeft dit schokeffect een betere inzet tot gevolg? Hoe dan ook, tegen Emmen bleek het allemaal ‘loos alarm’ want na een veelbelovend begin zakte de FC-ploeg tegen Emmen ver weg, met een pijnlijke thuisnederlaag tegen de debutant tot gevolg.

 

Dat er in de zesde minuut positieve spreekkoren waren in de richting van De Jong, kon ik eigenlijk wel waarderen. Zijn verdiensten met name als clubvoetballer bleken op de Bunnik Side op die manier in ieder geval niet vergeten te zijn. Zelf hoorde ik op de treinreis terug van allerlei kanten hoe de sfeer in Galgenwaard was geweest. En dat ik speltechnisch weinig had gemist, de eerste fase van de wedstrijd daargelaten. En dat van enig schokeffect na het vertrek van De Jong geen sprake was.

 

,,Die Advocaat mag wel een wonderdokter zijn om de selectie weer aan de praat te krijgen,’’ kreeg ik tussen Utrecht Centraal en Houten Castellum van een trouwe supporter te horen. Vandaag wordt de nieuwe coach die eind deze maand 71 jaar wordt, samen met assistent Petrovic (in Galgenwaard een aandachtige toeschouwer) gepresenteerd. De eerste taak van Dick zal zeker zijn om de sfeer binnen de selectie weer op peil te brengen, een uitdaging met de uitwedstrijd komende zondag tegen Feyenoord voor de boeg.