• U bent ingelogd als:

Geen punten voor Valleivogels tegen OWIOS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels en OWIOS streden zaterdag 21 april 2018 om de felbegeerde punten. Voor de thuisploeg was het de laatste kans om de competitie voor hen nog aantrekkelijk te maken en de bezoekers hadden de drie punten nodig om niet in de gevarenzone terecht te komen. De ploeg uit Oldebroek trok uiteindelijk aan het langste eind door een doelpunt van Patrick Bastiaan: 0-1.

Oefenmeester Dennis van der Steen had zijn team op een aantal plaatsen gewijzigd. Robert van den Broek (ziek) was afwezig, Jelle Staal werd in de spits vervangen door Jimmy de Greef en Stefan van den Brink mocht de plaats innemen van Niels Sikking.

Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel konden de toeschouwers in de 7e minuut de eerste mogelijkheid zien. De cornerbal van Bennie Veldhoen werd door Erik van Haagen overgekopt. De gastheren legde na 20 minuten de eerste mooie aanval op de mat. Via een aantal schijven kwam de bal bij Rémon Liefting. die een poging waagde. Het schot verdween in de handen van doelman Herold Ponstein. Zes minuten later had de voorsprong voor Valleivogels op het scorebord moeten staan. Jimmy de Greef had de grote kans, maar oog in oog met Ponstein schoot hij de bal over het doel van Ponstein.

Een minuut later probeerde Nabil Essaddouqi het aan de andere kant met een boogbal, maar ook deze bal verdween nu over het doel van Matthijs de Koning. Valleivogels leek in de eerste helft niet te beseffen waarvoor het voetbalde en mocht blij zijn met een gelijke ruststand. Essaddouqi kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal op de paal en de rebound van Patrick
Bastiaan kon door sluitpost De Koning gepakt worden.

De rood-witten kregen voor het rustsignaal nog één mogelijkheid. Anass Akharouid gaf de bal voor, waarna Rémon Liefting net voor de keeper kon komen. Zijn inzet had niet de juiste richting en verdween naast het doel.

De tweede helft kwam al gauw op gang door een doelpunt in de 50e minuut. Aanvoerder Bennie Veldhoen stuurde Cornell Balk met een prachtige pass de diepte in. De voorzet kon bij de tweede paal door Patrick Bastiaan binnengetikt worden. Valleivogels ging op jacht naar de gelijkmaker, maar dat gebeurde niet met veel overtuiging. Jimmy de Greef kreeg de kans maar Ponstein kwam als winnaar uit de strijd. Oefenmeester Van der Steen reageerde en bracht Jelle Staal voor Friso Drewes. De thuisploeg kreeg in het tweede bedrijf een aantal schietkansen, maar echte grote kansen waren dit niet. De verdediging van OWIOS hoefde zich niet al teveel in  te spannen om de aanvalsdriften van Valleivogels te stoppen.

Zeven minuten voor het eindsignaal liep Valleivogels nog meer schade op. Invaller Corwin Broekhuizen, hij was in het veld gekomen voor Peter van de Pol, haalde met een harde sliding zijn tegenstander onderuit. Scheidsrechter de heer Z. Pouls uit Dedemsvaart was resoluut en trok direct de rode kaart.
  De vrije trap van Benne Veldhoen werd een prooi voor keeper De Koning. Bij Valleivogels mocht Nick Heikamp nog een aantal minuten maken en verving Jimmy de Greef. Matthijs de Koning moest nog één keer in actie komen. Cornell Blaak kreeg de bal niet voorbij de goallie van Valleivogels. In de stand kwam geen verandering meer en OWIOS kon met de drie punten weer richting Oldebroek gaan.

Zaterdag 28 april 2018 zal er een inhaalprogramma worden afgewerkt. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel ontvangt Valleivogels dan VVOP uit Voorthuizen. Het betreft een wedstrijd voor de tweede periode. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer P.H.G. van Koolwijk uit Angeren.