• U bent ingelogd als:

Geen overtuiging bij SO Soest in IJsselstein

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijden van SO Soest tegen VVIJ kennen een mooie historie. Beladen wedstrijden met veel emotie en doelpunten. We kunnen het ons nog allemaal herinneren. De VVIJ – SO Soest van afgelopen zondag was er een om snel te vergeten. Bij SO Soest ontbrak de overtuiging om door te drukken na de snelle openingsgoal van Thijs Janmaat en tegenstander VVIJ vond het allemaal wel prima. Ondanks het missen van een penalty was de thuisploeg het meest tevreden met een punt.

De wedstrijd begon hoopgevend. Na drie minuten kreeg Tom Karst al een prima mogelijkheid. Zijn gehaaste schot verdween over het doel. Vijf minuten hierna was het wel raak. Uit een afgeslagen corner nam Thijs Janmaat het leer op de slof en met een sierlijke boog verdween de bal in de bovenhoek. Een fraaie goal die de opmaat leek voor meer. Een tweede goal leek in deze fase snel te komen. Uitblinker Maarten Jan Belt stond aan de basis van veel kansen voor SO Soest, maar telkens ontbrak het laatste voetje in de aanval.

De tegengoal kwam onverwacht en was op dat moment ook onverdiend. Als een duveltje uit een doosje werd vanuit de tweede lijn uitgehaald. Het verrassende schot verdween buiten bereik van Jaime Hensen in het doel. Er waren 24 minuten gespeeld en Soest kon dus weer opnieuw beginnen. Het leek nog slechter te lopen voor Soest toen de warrig leidende scheidsrechter drie minuten later naar de penaltystip wees. Jorney Kappenberg kreeg een duw in de rug en raakte de bal met zijn hand. De leidsman zag alleen de tweede overtreding en het buitenkansje was voor VVIJ. De schutter van de thuisploeg schoot de bal als Jaap Stam over het doel.

Soest begon de tweede helft goed. Een kopbal van Ali Coban had een beter lot verdiend, maar de keeper had de beste redding van deze middag in petto. Zo bleef SO Soest hele en halve kansen krijgen. Maarten Jan leek te gaan scoren, maar zijn rush naar het doel werd met een goede sliding onderbroken. Jaime Hensen had het ondertussen niet echt druk. De keeper van Soest hoefde niet alles uit de kast te halen om in de tweede helft zijn doel schoon te houden.

In de slotfase, waarin de invallers Dylan Meijer en debutant Paul la Feber nog voor enig gevaar wisten te zorgen, werd er niet gescoord. De echte overtuiging ontbrak bij de aanvalsdrift van SO Soest zodat twee waardevolle punten werden ingeleverd. Door dit resultaat loopt Kampong twee punten weg van Soest. NVC verloor deze zondag voor het eerst en op die ploeg wordt dus een puntje ingelopen.

Komende zondag (Eerste Paasdag) ontvangt SO Soest op de Bosstraat het Amsterdamse DCG. Deze ploeg weet de laatste tijd flink te scoren. De ploeg van Gerrit Plomp is gewaarschuwd.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Gido de HIep, Steven van den Berg, Nico Safarov; Bart Kuijpers, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Thijs Janmaat (83. Paul la Feber); Tom Karst (72. Dylan Meijer), Ali Coban

8. Thijs Janmaat 0-1

24. 1-1

27. penalty gemist door VVIJ