• U bent ingelogd als:

Geen nacompetitie voor UVV(zon) na remise

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondagvoetbal

Bron: debrugutrecht.nl/ Léon Bal
Leidsche Rijn/Regio – VV De Meern heeft een punt gehaald in Den Haag in de uitwedstrijd bij Quick. Het werd 2-2 na een 2-0 achterstand bij rust. PVCV kwam bij de degradant ’t Goy niet verder dan 2-2, na eveneens een 2-0 achterstand. Bij UVV – Odijk werd er helemaal niet gescoord. Door het gelijkspel is het seizoen meteen voorbij voor de ploeg uit Leidsche Rijn.

Quick – VV De Meern 2-2
Het werd een fraai resultaat voor VV De Meern, al werd het mogelijk halverwege de wedstrijd niet meer verwacht. Erwin van der Klis, Dion Gerritsen en Gökhan Yasar konden niet meespelen. In de wedstrijd stond VV de Meern in de eerste helft niet altijd even goed opgesteld. “We staan in de eerste helft twee maal heel naïef te verdedigen bij spelhervattingen. Hierdoor maakt Quick twee doelpunten”, aldus trainer Rob Zomer. De Merenezen waren ook in het eerste bedrijf zeker niet kansloos. In de tweede helft maakte Sven van Doorn er 2-1 van twintig minuten voor tijd. Tien minuten later scoorde Redouan el Yakoubi, die een geweldige wedstrijd speelde, de gelijkmaker. Daarmee werd de eindstreep gehaald. ‘Niemand scoorde deze zondag een zesje, iedereen had een hoger cijfer. We hebben heel goed gespeeld, rekening houdend met het feit dat ik Quick een van de betere ploegen van deze hoofdklasse vindt. Met zoveel wisselingen hebben we het uitstekend gedaan”, besluit Zomer. Vv De Meern is na dit gelijkspel zeker veilig en speelt ook komend seizoen in de hoofdklasse.

’t Goy – PVCV 2-2
Trainer Erwin Luiten heeft veel energie moeten stoppen om zijn selectie aan het voetballen te krijgen. In deze laatste wedstrijd van het seizoen, spelend tegen de nummer laatst, was zijn ploeg in de hitte bijna niet vooruit te branden. Tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond er zelfs 2-0 op het scorebord. Er leek voor menig betrokkene en volger een vervelende zomer aan te komen. Geen enkele kampioen wil de laatste wedstrijd verliezen en daarmee op de zomervakantie vertrekken. PVCV vond nog een laatste restje kracht. Via Gholamy werd het 2-1. “In de slotfase kwamen we nog op 2-2. Misschien was er wel kans op meer. Het duurde veel te lang voordat wij op gang waren gekomen. Op halve kracht kunnen wij geen wedstrijden winnen, ook niet van de laatste in de ranglijst”, besluit Luiten.

UVV – Odijk 0-0
Eigenlijk viel er over deze slotwedstrijd van UVV niet veel te melden. Er was een kleine theoretische mogelijkheid dat UVV nog zou kunnen gaan deelnemen aan de nacompetitie. Dan moest er gewonnen worden van Odijk. Maar het was niet veel deze middag. Het weer was goed en mogelijk hadden de spelers daar last van. Odijk verdedigde stug en hanteerde vaak de lange bal. In de tweede helft kon UVV iets meer druk zetten. ‘We speelden meer op hun helft. Zij waren in de counter nog een paar keer gevaarlijk. Odijk speelde nog ergens om, want zij konden rechtstreekse degradatie ontlopen. Onze doelman houdt ons met een fraaie redding in de wedstrijd. Op de 0-0 was uiteindelijk door niemand iets aan te merken”, aldus trainer Arno Klaassen. Voor UVV is het seizoen voorbij, dit seizoen geen nacompetitie. Bij Klaassen overheerste de gedachte dat het een prima seizoen is geweest. “Mogelijk hadden we een of twee plaatsen hoger kunnen staan. Het is een jonge ploeg en voor UVV was het een nieuw begin. We hebben onszelf niet kunnen verrassen. Ik hoop dat we geleerd hebben dat we ons als ploeg wat minder bescheiden moeten opstellen binnen de lijnen”, besluit Klaassen.