• U bent ingelogd als:

GDC pakt dik verdiend punt tegen Geinoord

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geinoord-doelman Niels Renes kon in blessuretijd de gelijkmaker van GDC niet voorkomen (Foto-Gerard van Vliet).

Wedstrijdverslag van GDC

EETHEN – Het gebrek aan scorend vermogen leek GDC  opnieuw op te breken tegen Geinoord. Kort na rust kwam de ploeg achter, maar in de extra tijd scoorde Pascal de Vries de meer dan verdiende gelijkmaker 1-1.

GDC begon sterk aan de wedstrijd. Het had binnen het eerste kwartier al op voorsprong moeten komen. Een voorzet van Menno Schouten werd echter door twee man gemist. Ook een actie van Mitchell Landbrug werd niet verzilverd.

Geinoord was met weinig tot geen aanvallende intenties naar Eethen afgereisd en het spel speelde zich dan ook veelal af op de helft van de gasten. GDC kreeg ook verschillende vrije trappen rond het 16 meter gebied, maar wist keeper Niels Renes niet te passeren. Ruim over het halfuur kwam Geinoord enkele keren in de buurt van het doel van GDC, maar de eenzame spits Vincent Griffioen wist keeper Wesley van de Wardt niet te passeren, zodat 0–0 een logische ruststand was.

Niet bij de les
Enkele minuten na de rust was de GDC-defensie niet bij de les bij een corner van Geinoord en Chanan Brandsma kon ongehinderd de 0–1 binnen koppen. En weer liep GDC achter de feiten aan. Maar de mannen van Marco de Jong gaven niet op. De immer hardwerkende ploeg zocht de aanval. Geinoord zakte nog verder in dan het al deed en loerde op de counter. De gasten hadden ook de nodige overtredingen nodig om GDC af te stoppen. Zoals gezegd Geinoord loerde op de counter en een kwartier voor tijd kwam Vincent Griffioen vrij voor keeper Wesley van de Wardt, die echter knap redding bracht.

GDC zette de laatste tien minuten nog een slotoffensief in. Een vrije trap van Jamie Youell wordt door Jelle Bouman in de handen gekopt van de Geinoord-goalie. De wedstrijd leek wederom in nederlaag te eindigen, maar in de extra tijd kwam GDC naast Geinoord. Een verre uittrap van Wesley van de Wardt kwam ver in het strafschopgebied van Geinoord en werd daar weggewerkt. De bal kwam net buiten de zestien meter, waar Pascal de Vries stond, die met een fantastische volley keeper Niels Renes passeerde voor de meer dan verdiende gelijkmaker 1–1.