• U bent ingelogd als:

Galgenwaard heeft weer publiekslieveling

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: 030.nl/Vak P 

Galgenwaard heeft weer een publiekslieveling. Zodra de bal in zijn buurt komt, veert een groot deel van het publiek op. Ook wij op Vak P raken enthousiast wanneer Richairo Zivkovic aanzet voor een actie. Zijn doeltreffende sprint in de bekerwedstrijd tegen FC Twente is al tot over de landsgrenzen getoond, ook tegen Sparta zette de nieuweling enkele keren de turbo aan, tot vermaak van het Utrechtse legioen. 

Er kan dus veel veranderen binnen een week. Na de 1-5 tegen FC Groningen vielen zelfs pijnlijke stiltes op Vak P waar mijn buurman sarcastisch opmerkte ‘dat hij voortaan misschien beter naar Jong Utrecht kon gaan kijken’. Maar zie, na de onverwachte bekerwinst in Enschede werd nu de eerste seizoenzege afgedwongen tegen Sparta. Een snelle intikker van Richairo Zivkovic en een technisch hoogstandje van de soms apathische ogende Nacer Barazite brachten de verdiende 2-0 op het scorebord. 

In ons vak heerste zondagmiddag om kwart over vooral opluchting naast vreugde. Natuurlijk was iedereen blij met eerste winst in deze competitie maar het spel was lange fases nog niet echt overtuigend. Omdat ook Sparta geen imponerende indruk maakte, bleef het lange tijd een beetje mat op de volle tribunes. De sfeeractie die de leiding van FC Utrecht op touw had gezet, kwam ook bij mijn jonge gast Wijnand  van elf, spelend bij Kampong, positief over. Samen met zijn opa die in 1939 op een steenworp van Spangen is geboren, maakte hij gebruik van de gratis kaartactie. Met hem deelden liefst 3000 kijkers dat gebaar van FC Utrecht, een opvallend succes. 

Komende zondag gaan we er ook weer eens goed voor zitten wanneer FC Utrecht op bezoek gaat bij Ajax. Gaat Zivkovic ook in de Arena weer enkele keren een aanval doen op het nationaal record 100 meter? En lukt het de formatie van Erik ten Hag de prestatie van vorig seizoen te herhalen toen de Amsterdammers negentig minuten in de tang werden gehouden en alleen een arbitrale misrekening van scheidsrechter Makkelie een zege voor FC Utrecht in de weg stond? Wij van Vak P zijn benieuwd.

Door Hans van Echtelt