• U bent ingelogd als:

Galavoorstelling De Meern bij Oss ’20: 1-6

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het moment van schrijven van dit verslag lig ik aan het strand van Kijkduin nog na te genieten van gisteren….ik heb vrijwel alle wedstrijden gezien maar vond dit de leukste van het seizoen, wat heb ik genoten van deze galavoorstelling.

 

Hemelvaartsdag, een aparte dag voor een wedstrijd. Vanuit het verleden was dit vaak een toernooidag voor de lagere teams, uitdaging was dan altijd om nog niet aan het bier te gaan tussen de wedstrijden door, meestal verloor ik deze uitdaging….Maar vandaag niet, ik was chauffeur. Het was wel dorstig weer overigens, maar deze dorst leste ik vandaag met water en een colaatje. De reis vandaag ging naar Oss ’20, vlakbij het stadion van SV Oss (voorheen Top Oss) waar volgens mij Joris van Rooijen nog een verleden heeft. Joris was samen met onze voorzitter Stolwijk de grote afwezige gisteren wegens vakantie. Hij wilde graag op de hoogte gehouden worden, maar niet via de inmiddels beruchte groepsapp….Zijn beltegoed was niet toereikend om tientallen filmpjes en een stuk of 150 berichten binnen te halen op 1 middag……De vraag was wie Joris zou vervangen op het middenveld, dat heeft de technische staf best nog wat hoofdbrekens gekost, maar uiteindelijk mocht Steve Blokland deze positie gaan invullen. Na lang blessureleed een fantastisch bericht voor Steve.

 

Oss ’20 zat net als wij in een “flow”, sinds november 2016 niet meer verloren, op de 4e plaats geëindigd in de andere hoofdklasse en ook winnaar van een periodetitel. Kortom, een geduchte tegenstander. Vooraf werd ik bijgesproken hoe onze staf Oss had geanalyseerd. En daarbij was men niet over 1 nacht ijs gegaan, tot in detail wist men alles van iedere speler. Hopelijk zou dit bijdragen aan een goed resultaat. Er was heel veel support uit De Meern, leuk om dat te zien, en zeker verbaal bleken wij de meerdere van Oss ’20.

 

Om half 3 fluit scheidsrechter Tunnissen voor het begin van de wedstrijd. Dit keer overigens geen vrouwelijke grensrechter, wel 2 mannen met schattige huppeltjes….Zoals altijd is het begin altijd even aftasten, maar al na 5 minuten ontbrandt de wedstrijd. Gokhan Yasar heeft een geweldige actie en steekpass in huis op Kesly den Haag die keurig afmaakt. En zo staan we al heel snel met 1-0 voor. Oss ’20 laat zich niet uit het veld slaan en neemt het heft in handen. Ze zijn een langere fase de betere ploeg en wij gokken op de counter en de klasse van oa Gokhan en Kesly. Aan de andere kant hanteert Oss ’20 vooral de lange en hoge bal, het is soms best spannend voor ons doel, maar echt grote kansen zijn er ook niet.

 

Gezien de hoge temperatuur wordt er ook vandaag na een minuut of 25 een drinkpauze ingelast en hier komen we goed uit. Een aantal minuten hierna zetten we weer eens als vanouds druk. Rick geeft het signaal en samen met Gokhan, Eddy en Kesly wordt alles vastgezet. Als het lukt is dit echt prachtig om te zien. En het lukt…..de keeper van Oss ’20 moet de bal wegschieten en doet dit met zijn chocoladebeen en dus matig. Kesly vangt op op zijn borst, speelt zijn man uit, trekt naar binnen en haalt met zijn sterke linkerbeen verwoestend uit in de bovenhoek. Wat een prachtige goal en na ruim een half uur met 2-0 voor. Het Meernse publiek roert zich nadrukkelijk en het publiek van Oss wordt steeds stiller, prachtig! Vlak voor rust maakt Lejon Cats dan nog een foutje en ontstaat de grootste kans van de eerste helft voor Oss. Maar gelukkig kan de spits van Oss de bal net niet binnentikken. En zo gaan we aan de cola met een comfortabele 0-2 ruststand en wordt het tijd om onze neuzen weer even in te smeren.

 

In de 2e helft begint Oss weer wat dominanter dan wij, maar je voelt gewoon dat die eerder voor ons valt dan voor Oss. En volgens mij heeft dat met kwaliteit te maken, in dit geval een aantal spelers bij ons die extra kwaliteit hebben. Zoals bijvoorbeeld Rick Kruijs die in de 58e minuut een fraaie actie in huis heeft en onreglementair wordt gestopt. Vrije trap mee….Kesly zet de bal voor, voorbij de 2e paal weet Bob de bal voor te koppen en Rick Kruijs weet hem binnen te werken. Het enthousiaste De Meern publiek wordt ook betrokken bij de feestvreugde, uiteindelijk zijn we dit seizoen vaak de 12e man geweest en ook vandaag lukt dit goed! Heerlijke goal weer en wat een luxe, 0-3…..Daarna een gelijkopgaande fase waarbij Oss ’20 alles of niets gaat spelen en zowel Steve als Lejon tegen een gele kaart oplopen.

 

Ondertussen denkt Joop Zoutenbier de loterij gewonnen te hebben maar er werden gewoon rugnummers omgeroepen….Steve wordt vervangen door Rick Hauwert. En dan is het weer tijd voor ons fenomeen. Een prachtige lange bal van Irak Asad wordt verkeerd beoordeeld door een verdediger van Oss ’20, maar uiteraard niet door Gokhan Yasar, nummer 39 is een feit en 0-4 voor. Ik doe er mijn zonnebril maar even voor af. Even in mijn ogen wrijven….het is nog echt waar ook…0-4! Helaas in de ’68e minuut een kleine tegenvaller als Taner Memili zijn “los” roepen wel erg letterlijk neemt en Joris Razenberg de 1-4 kan maken. Verder keept Taner overigens een prima wedstrijd en straalt rust uit.

 

We laten ons hierdoor totaal niet uit het veld slaan en stralen in alle opzichten uit dat we winnaars zijn. Ondertussen krijgt ook Trevor geel en is het tijd voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Gokhan krijgt de bal op zo’n 35 meter van de goal met een stuit aangespeeld. Half in een draai neemt hij de bal vol op zijn pantoffel en de bal vliegt met grote snelheid over de verbouwereerde keeper van Oss heen. Wat een absolute wereldgoal, zijn 40e goal had hij niet mooier kunnen maken. Hoewel hem dit een gele kaart kostte deed hij zijn shirt uit om deze goal op te dragen aan zijn ernstige zieke voormalige fysiotherapeut Jos Schieveen, waarvoor hij speciaal een shirt had laten maken. Een prachtig gebaar van Gokhan.

 

De frustratie neemt toe bij Oss, ze worden echt helemaal zoek gespeeld door ons vlaggenschip en dit uit zich door een gemene schop van Tony de Groot in de 74e minuut. De scheidsrechter is resoluut en stuurt hem met rood van het veld. En weer gaan wij onverdroten verder op zoek naar de volgende goal. Nog geen minuut later komt een afgeslagen vrije trap voor de voeten van Irak Asad die zich door de verdediging van Oss heen dribbelt en wurmt en zo de 6-1 laat aantekenen.  En zo eindigt dan ook de wedstrijd. Oss ’20 druipt af naar de kleedkamer en onze oranjehemden nemen uitgebreid de tijd om het massaal meegereisde publiek te bedanken. Wat een pot…..waanzinnig!

 

En nu wordt het tijd voor een beetje zonnebrandcreme, want de zon is fel vandaag, het verslag is weer lang genoeg geworden zo. Zondag de laatste wedstrijd en ook mijn laatste verslag van dit seizoen. Maar ik koppel er nog een jaartje aan vast….wie wil er nu geen verslag schrijven van ons eerste in de 3e divisie…..Want dit gaan we zondag natuurlijk nooit meer uit handen geven. ik hoop oprecht dat een aantal jongens die zeiden te stoppen of over te stappen mijn voorbeeld volgen, wie wil er nu niet in de 3e divisie spelen? Dit maak je wellicht maar 1 keer in je leven mee. En als ik daarvoor zondag nog even een extra biertje moet halen of met wat partners moet praten, dan doe ik dat graag! Al moet ik ervoor naar de Canarische Weilanden komen…..

 

Tot zondag 14.30uur bij VV De Meern

 

Edwin Ebskamp

 

’5 0-1 Kesly den Haag

’32 0-2 Kesly den Haag

’58 0-3 Rick Kruijs

’66 0-4 Gokhan Yasar

’68 1-4 Joris Razenberg

’70 1-5 Gokhan Yasar

’85 1-6 Irak Asad

 

De Meern: Taner Memili, Bob Verweij, Irak Asad, Redouan El Yakoubi, Trevor Mulders, Steve Blokland (64′ Rick Hauwert), Rick Kruijs (86′ Anis Ziani), Leon Cats (71′ Hakan Yasar), Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Eddy Vorm