• U bent ingelogd als:

Gaat dat straks in de winterstop wel allemaal goed komen ?

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

ZEIST In het amateurvoetbal is het komend seizoen voor spelers voor het eerst mogelijk om in de winterstop van club te ruilen. Het gaat alleen om spelers die een contract hebben met een club.

Zij kunnen van 3 januari tot 31 januari naar een andere club overschrijven, zo maakte de KNVB donderdag bekend.
De regel komt voort uit de nieuwe competitie-opzet. Voor het eerst sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 worden de competities van het amateur- en betaald voetbal met elkaar verbonden. Het nieuwe competitiemodel bestaat uit de eredivisie, de eerste divisie, de tweede divisie, twee derde divisies en vier hoofdklassen. Om de voortgang van die competities te waarborgen en clubs geleidelijk te laten meegroeien naar een hoger niveau, zijn er licentievoorwaarden in de tweede en derde divisie opgesteld.

In die licentievoorwaarden staat onder andere dat clubs in hun eerste seizoen in de tweede divisie minstens acht contractspelers moet hebben. Het gaat om een contract van ten minste twaalf uur per week met het daarbij behorende wettelijke minimumloon. De seizoenen daaropvolgend moeten dat dertien spelers zijn.