• U bent ingelogd als:

Frits van Leusden eindelijk kampioen

Geplaatst in Clubnieuws

Hij is secretaris, scheidsrechter, keeper van het 45+-team, barman als het zo uitkomt en leider van de zaterdag 7. Eén ding deed Frits van Leusden nog nooit in de 53 (!) jaar die hij nu aan vv Voorwaarts verbonden is: kampioen worden. Maar na een spectaculaire serie frustrerende ereplaatsen kan het er zaterdag 23 april dan eindelijk van komen.

Het is bij Voorwaarts een beetje een running gag geworden: ieder seizoen doet de zaterdag 7 het hele seizoen tot het einde mee om het kampioenschap, om het dan iedere keer op het allerlaatste moment te vergooien. En waar de spelers daar nog wel eens schouderophalend op wilden reageren en snel overgingen tot de orde van de dag; daar vraten al die tweede en derde plaatsen zichtbaar aan Frits. Je kan hem niet geagiteerder maken dan door hem nog eens te vragen naar die keer dat Benschop, de enige overgebleven concurrent van zijn team, diep in mei een serie van zeker vier achterstallige wedstrijden moest winnen om er nog voorbij te komen. En dat nog deed ook.

Aardig detail is dat Voorwaarts toen de titel op doelsaldo verloor; meteen na dat seizoen werd besloten om doelsaldo voortaan niet meer de kampioen te laten bepalen in de reserve zesde klasse..

Clubicoon

Eerlijk is eerlijk, we hebben Frits van Leusden onvermoeibaar gepest met zijn status van eeuwige nummer twee, maar we gunnen het hem allemaal heel erg dat het nu toch eindelijk een keer lijkt te gaan lukken. Frits is zo’n man die iedere voetbalclub hoort te hebben: hij staat werkelijk dag en nacht klaar voor Voorwaarts, kent iedereen bij de club bij naam en is zelf bekend bij clubs tot in de wijde omtrek. We overdrijven niet als we stellen dat ‘Frits van Voorwaarts’ een begrip is in het Utrechtse amateurvoetbal.

Om die reden gaan we het kampioenschap van het zevende met de hele club vieren en denken we dat het een gebeurtenis is waarvan het belang uitstijgt boven ons sportpark: de ultieme clubvrijwilliger staat eindelijk in zijn zo felbegeerde spotlights. Natuurlijk worden dezer dagen wel meer elftallen kampioen, maar een man van 65 die een levenslange ambitie verwezenlijkt; dat zie je toch niet ieder weekend.

Hekkensluiter VVJ is zaterdag om 13.00 uur de tegenstander. Mocht het nu nog misgaan dan hebben we een clubanekdote die ‘Benschop’ nog tot in lengte van dagen ver zal overtreffen. Maar nee, daar gaan we toch echt niet vanuit. Komt dat zien; Frits wordt zaterdag kampioen.