• U bent ingelogd als:

Frans Schuitemaker nieuwe trainer FC Breukelen

Geplaatst in Clubnieuws

Frans Schuitemaker (63) is deze week benoemd als nieuwe trainer van hoofdklasser FC Breukelen. Hij is de opvolger van trainer Jamal Yahiaoui van wie afscheid werd genomen vanwege de tegenvallende resultaten in de eerste helft van het seizoen. Daarin behaalde de dit jaar gepromoveerde FC Breukelen in 14 wedstrijden zes punten en staat daarmee op de onderste plaats van de hoofdklasse A in de zaterdagcompetitie van de KNVB.

Met Frans Schuitemaker haalt FC Breukelen een ervaren trainer in huis, die een lange carrière heeft gemaakt in de top van de amateurs met onder meer clubs als Geinoord, Magreb, Elinkwijk, De Meern, DWV en niet te vergeten de v.v. Nijenrodes uit Breukelen, dat in 2007 met CSV Vitesse een fusie aanging, waaruit FC Breukelen ontstond. Schuitemaker was eind jaren ’80 begin jaren ’90 al vier jaar trainer van toen nog 2e klasser Nijenrodes, keerde in ’96 terug en bracht de club van de tweede naar de top van de eerste klasse van de KNVB.

Zijn belangrijkste opdracht is nu om ervoor te zorgen dat FC Breukelen haar plaats in de hoofdklasse behoudt. Frans Schuitemaker: “Ik zie dit als een prikkelende uitdaging en als je naar de selectie kijkt zit daar genoeg voetbalpotentie in om hoofdklasse te kunnen spelen. Ik heb daar alle vertrouwen in. En FC Breukelen is een mooie club met hardwerkende mensen waar ik nog steeds graag kom”.

[foto hetamsterdamschevoetbal.nl]