• U bent ingelogd als:

Fortuinlijke VV de Meern (zat) overwinning tegen Benschop (1-0)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern heeft zich zaterdag goed hersteld van de kansloze 3-0 nederlaag tegen IJFC. Het bleef tegen het verdedigend ingestelde Benschop lang 0-0 maar vlak voor tijd viel de bevrijdende treffer en pakte De Meern de draad van de goede reeks wedstrijden weer op.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden in verband met de tramaanslag eerder deze week. Trainer Richard Beekink had Christian Rodriguez in de spits geposteerd met kort erachter Tom Gentenaar. Vorige week was dat precies andersom. Jesse Schuin begon evenals vorige week op de bank en kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Rodriguez.

 

In de eerste helft werd tot aan beide strafschopgebieden aardig gevoetbald maar doelgevaar ontstond er niet uit. Er werden aan beide kanten geen kansen gecreƫerd. Hoewel het spel op en neer ging, was het voor de toeschouwers maar een tam potje. De wedstrijd begon eigenlijk pas na rust. In de 46e minuut viel pas de eerste grote kans te noteren. Benschop viel deze eer te beurt met een schot op doel dat door keeper Smorenburg werd gepakt. Direct daarna was er aan de kant een levensgrote kans voor Remco de Smit die alleen voor de Benschop-keeper verscheen en de bal met buitenkant rechts langs de keeper maar ook langs het doel schoot. In de 55e minuut belandde een Benschop-bal in het zijnet en in de 65eminuut was Tom Gentenaar dicht bij de openingstreffer toen hij een voorzet van Bart Scholts zijn schot op de paal zag ketsen. In het laatste kwartier ging De Meern de druk opvoeren met Jesse Schuin in de spits en de versnelling een tandje hoger. En dat resulteerde in echte doelkansen voor Tom Gentenaar (voorzet via lichaam naast) en Lars Bootsma (kopbal over). In de 88e minuut was het dan toch raak en maakte Bart Scholts de bevrijdende 1-0. Hij zette een aanval over links op en rondde deze af met naar het leek een voorzet, maar de bal ging tot verrassing van iedereen en ook de Benschop-keeper over de keeper het doel in bij de 2e paal. Je zou ook kunnen zeggen dat de keeper zich op deze bal verkeek. Hoe dan ook; de treffer was een feit en in de resterende tijd lukte het Benschop niet meer om de gelijkmaker te maken. De Meern is door deze overwinning gestegen naar de 4e plaats van de competitieranglijst.

 

Komende zaterdag is De Meern vrij. Donderdagavond wordt er geoefend tegen Desto, thuis om half 9.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Rick Hauwert, Lars Bootsma, Roel van Wiggen, Tyrell Zinhagel, Indy van de Poll, Remco de Smit, Tim Bijl, Bart Scholts, Tom Gentenaar, Christian Rodriguez (75e Jesse Schuin)

 

Wissels: Jay Veldhoen, Jesse Schuin, Djoey Engel