• U bent ingelogd als:

Forse tegenwind: De Meern-SJC 0-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afbeeldingsresultaat voor storm voetbal

Dat was de kop van het AD die maandagochtend op de mat viel….en dit zegt eigenlijk alles over de wedstrijd van gisteren, thuis tegen de nummer 3 SJC uit Noordwijk. SJC is een club met een rijke historie, opgericht in 1920 en zowel actief met de jeugd, zaterdag, zondag, veteranen als met de dames. Oftewel, een beetje vergelijkbaar met onze club, maar dan wat kleiner. Uit bij SJC hadden wij met 3-2 het onderspit moeten delven, hopelijk zou dit vandaag andersom zijn. We begonnen de wedstrijd eigenlijk psychologisch al met een 1-0 achterstand door de harde wind. Als er één club is die dit gewend is dan is het wel SJC met zijn complex vlakbij het strand. Daarnaast waren onze gasten ook nog eens flink uit de kluiten gewassen, dus even “omver blazen” was er vandaag niet bij. Het zou bij ons moeten komen van het voetballende vermogen, de vraag was of dit überhaupt mogelijk was met dit zuidwestertje.

 

Dan de opstelling van De Meern. Bob Verweij had vorige week handig zijn schorsing opgeheven bij het 2e waardoor hij vandaag weer speelgerechtigd zou zijn. Hij begon dan ook gelijk in de basis. Op het doel stond Twan Verweij. Achterin speelden Irak Assad en Redouan El Yajkoubi centraal met op de backposities Hakan Yasar en Trevor Mulders. Daarvoor Joris van Rooijen, Bob Verweij, Rick Kruijs, Eddy Vorm, Kesly den Haag en Gokhan Yasar. Het was keuzes maken voor de technische staf, ik vond het persoonlijk jammer dat onze “jonge honden”  Anis Ziani, Tom van der Linden en Rick Hauwert jr., die het dit seizoen prima doen, daardoor op de bank belandden.

 

Iets voor 2-en zocht ik een plekje op de tribune, ik had vrije keuze want ik was de enige…..Een paar minuten later druppelden nog wat supporters binnen, maar de opkomst gisteren was zeer mager te noemen. Scheidsrechter van dienst vandaag was de heer Pieters die een redelijk probleemloze wedstrijd zou fluiten. De eerste helft speelt De Meern met wind mee, of dat een voordeel is zijn de meningen over verdeeld, maar we kunnen hier lastig mee uit de voeten blijkt. Het is sowieso een draak van een wedstrijd en op de tribune zitten we ons te vervelen, verbijten en te vernikkelen. Om de humor er nog een beetje in te houden heb ik alle “wind woordspelingen” even meegeschreven…

Dat zal hem geen windeieren gelegd hebben

De wind in de zeilen hebben

De wind waait uit een andere hoek

De wind eronder hebben

De wind van voren krijgen

Met alle winden meewaaien

Ondanks al deze creatieve geesten zal ik er geen doekjes om winden. Het was het aanzien niet waard, wat een ballenpot zeg! Voetballend is SJC wat beter, maar kansen zijn er nauwelijks te noteren. Ons spel bestaat voornamelijk uit ballen naar voren roeien in de hoop dat die een keer goed valt. Maar dat gebeurt niet….In de 34e minuut krijgt Irak een gele kaart waardoor hij voor de volgende wedstrijd weer geschorst is. In de laatste 5 minuten van de eerste helft dan eindelijk een aantal kansen. Het begint met een grote kans voor Irak die er helaas niet in gaat. Gelijk daarna heeft Gokhan een mooie volley in huis die de keeper net kan redden. Weer een minuut later een prachtige actie van Kesly die alleen op de keeper af kan gaan, deze kan redding brengen. En als laatste een snoeiharde vrije trap van Rick Kruijs die de keeper met moeite naast het doel kan werken. Zo is er vlak voor rust toch nog een korte opleving van onze oranje-hemden, maar we gaan met een brilstand rusten.

 

In de 2e helft komen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer. En SJC laat direct hun intenties zien, in de 2e minuut gaat een bal van SJC via de bovenkant van de lat over ons doel. De figuurlijke storm gaat echter weer liggen en we krijgen weer hetzelfde “spektakel” voorgeschoteld als in de eerste helft. Tot de 58e minuut, een slechte ingooi van Trevor is de aanleiding, maar er gaat daarna achterin nog meer fout waardoor Rick van Dijk de 0-1 laat aantekenen met een mooie krul in de bovenhoek. Nu is het zaak onze rug te rechten, we krijgen een mooie kans op de gelijkmaker als Gokhan net op de rand van de 16 onreglementair wordt gestuit. Een prachtige plek voor een vrije trap, maar Rick Kruijs schiet in de muur en helaas dus geen aansluitingstreffer. Kort daarna krijgt Eddy Vorm een grote kans, maar zijn schotje gaat naast het doel. We moeten nu opportunistischer gaan spelen en het is dan ook een logische wissel als Bob Verweij het veld verlaat voor Tom van der Linden in de 72e minuut.

 

Echter, deze intenties kunnen al snel de prullenbak in, want in de 76e en 78e minuut scoort Sten Goosen zowel de 0-2 als de 0-3. In de 84e minuut komen dan nog Rick Hauwert en Anis Ziani in het veld voor respectievelijk Irak Asad en Eddy Vorm, maar dat is louter voor de statistieken. De wedstrijd is gespeeld en als scheidsrechter Pieters affluit is er een soort berusting over deze nederlaag. SJC kon duidelijk beter met de wind overweg en we hadden vandaag geen recht op punten. Echter, de consequenties hiervan zijn natuurlijk niet zo florissant, we staan op de 13e plaats en daar moeten we van wegkomen om nacompetitie te ontlopen.

 

A.s. zondag staat er heel veel op het spel als we richting Fryslân afreizen voor de wedstrijd tegen directe concurrent Heerenveen die slechts 1 puntje boven ons staat (en een wedstrijd meer gespeeld heeft). Het zal vroeg dag zijn voor onze oranjehemden, hopelijk heeft iedereen het saldo op zijn OV-chipkaart opgewaardeerd, want er staat hen een 145 km lange bustocht te wachten. De wedstrijd begint om 14.00 uur op Sportpark Skoatterwâld.

Edwin Ebskamp

 

’54 0-1 Rick van Dijk

‘74  0-2 Sten Goosen

’76 0-3 Sten Goosen

 

De Meern: Twan Verweij, Irak Asad (’84  Rick Hauwert), Redouan El Yakoubi, Hakan Yasar, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Kruijs,  Bob Verweij (’72 Tom van der Linden), Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Eddy Vorm (’84  Anis Ziani)