• U bent ingelogd als:

Flinterdunne overwinning Delta Sports

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 29 oktober moest Delta Sports voor zijn 8 ste wedstrijd uit naar Hardinxveld- Giessendam: Hardinxveld, de rode lantaarndrager met 4 punten uit 7. Voor t eerst een veld met gras. Door de actualiteit over kunstgras had het bestuur van Hardinxveld de aanschaf van kunstgras even in de koelkast gezet. Het  hoofdveld lag er keurig  geschoren bij.

Aan Delta Sports kant waren er weer enkele geblesseerden bijgekomen, zodat in de basis starten Domenique Leboux en Niek Nieuwenhuijzen. In de 20 ste min. werd onze balvirtuoos Harmen van Genderen ongereglementair op zo’ń 20 meter van de goal gestopt.  De indraaiende vrije trap werd door Timon van Genderen genomen; die weerkaatste via de muur; kwam bij Lennard van den Brink, die de bal over de hele meute bij de 2 de paal deponeerde op het hoofd van aanvoerder Bas Geurts. Bas kopte tegendraads de bal in de touwen. Zo een lekkere start met 0-1. Hardinxveld claimde een penalty, toen Lennard van den Brink hun spits nauwelijks kon afstoppen.

Tussentijds werd met een schuin oog gekeken naar de stand bij Altena – Roda Boys, maar met de tussenstand van 0-3 hoefde Delta Sports zich geen illusie te maken. De periodetitel was nu niet haalbaar meer.

Hardinxveld kwam feller de kleedkamers uit, maar Delta Sports kon de nul houden. Aan de andere kant was keeper Sjoerd de Groot groots vandaag; wat die jongen er allemaal uithield? De voorhoede van Delta Sports werd er wanhopig van.  Het lukte maar niet om verder afstand van Hardinxveld te nemen. Als de keeper al gepasseerd was stonden er weer andere pionnen van Hardinxveld om het scoren te beletten.

Na afloop in de kleedkamer was de conclusie van trainer Kevin Reinhard – een nuttige overwinning en wat belangrijk is verder afstand genomen van nr 3 ; nu 6 punten meer! Dat maakte de 3 punten weer een beetje  acceptabel; een doekje voor t bloeden.