• U bent ingelogd als:

Fitheid van FC Utrecht geeft de doorslag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

undefined

Bron: 030.nl/Vak P 

Het was waarschijnlijk het meest typerende moment van de slopende bekerwedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht. De magistrale sprint waarmee Richairo Zivkovic ver in blessuretijd onderweg was naar de 1-3 en met deze  ‘turbo’ iedereen zijn hielen liet zien. Opluchting alom in het Domstedelijke kamp. Het zag er immers een uur lang naar uit dat ook in Enschede de negatieve reeks niet afgebroken zou kunnen worden.

 

In die fase was de thuisclub namelijk de bovenliggende partij. Zelfs de fortuinlijke 0-1 van Zivkovic die per ongeluk een mislukt afstandsschot van Nacer Barazite tot treffer promoveerde, gaf het wedstrijdbeeld geen ommekeer. De gelijkmaker van FC Twente kwam ook al uit de lucht vallen maar daarna moest FC Utrecht zich lange tijd beperken tot reactievoetbal en moest het vooral vertrouwen op Robbin Ruiter die zijn beste partij van het seizoen keepte en deze avond enkele fraaie reflexen in petto had.

 

Maar zie, de ommekeer kwam in het laatste kwartier. Eerst had Andreas Ludwig de 1-2 laten liggen bij een scrimmage maar daarna wankelde FC Twente nadrukkelijk. De voorsprong kwam toch toen Sebastien Haller profiteerde van verwarring bij Twente na een omstreden ingooibal. Giovanni Troupee trok zich niets aan van het warrige gedrag van de grensrechter en gooide snel naar zijn spits die even ontdaan was van zijn vaste bewaker Stefan Thesker. Aan Haller was het buitenkansje wel besteed.

 

En toen kwam die blessuretijd met een alles-of-niets-offensief van de thuisclub. Opnieuw eiste Robbin Ruiter een heldenrol voor zich op door de bal vlak onder de lat weg te slaan. Uit de hierna volgende corner kwam een bevrijdende trap van Kevin Conboy richting de speelhelft van Twente waarna Zivkovic zich als loopwonder ontpopte. ,,En dat terwijl ik helemaal geen goede wedstrijd speelde,’’ zo gaf de matchwinnaar na afloop toe. ,,Maar ik krijg nu het vertrouwen van onze trainer.’’

 

Wat is de moraal van deze onverwachte opkikker? Dat FC Utrecht via de bekerloting de kans krijgt om zich in oktober thuis tegen FC Groningen te revancheren voor de sportieve afgang van afgelopen vrijdag. Dat de 1-3 in Enschede niet tot stand kwam met goed voetbal maar wel met een onverzettelijke instelling die uiteindelijk werd beloond. Dat nog moet blijken of FC Utrecht ook succesvol kan zijn wanneer de ploeg het spel moet maken hetgeen komende zondag tegen Sparta het geval zal zijn. Aan de fysieke fitheid van de ploeg zal het dan zeker niet liggen, dat is zonneklaar….

Door Hans van Echtelt