• U bent ingelogd als:

FC Utrecht wint (weer) op z’n Duits

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron± www.voetbal.com….Nacer Barazite (r.) schreeuwt het samen met ploeggenoot Sofyan Amrabat (l.) uit nadat hij FC Utrecht in de slotfase langs FC Groningen werkt in de tweede ronde van de beker.

Bron: 030.nl/vak p 

Het gebeurde een kwartier voor het einde van de meer spannende dan fraaie bekerstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen. Na weer een gemiste kans keken we elkaar op Vak P zuchtend aan, de angst groeide dat de bezoekers uit het Noorden alsnog met een luizige counter zouden gaan winnen. Waarop mijn buurman Wout even omkeek en zei: ,,Hebben jullie dan niet gezien dat FC Utrecht vanavond in dezelfde kleuren speelt als het Duitse elftal. Dus we gaan gewoon in de laatste minuut winnen, zoals de Oosterburen veelal doen. Net zoals afgelopen zaterdag in Tilburg…’’

 

Tja, zijn voorspelling kwam helemaal uit,  de doeltreffende kopbal van Nacer Barazite achter de ontgoochelde doelman Sergio Padt viel in de tweede minuut van de blessuretijd, er werd alleen nog maar afgetrapt. Wij op Vak P konden buurman Wout alleen maar waarderende schouderklopjes geven waarna we ons opmaakten om de spelersgroep op een ovationeel applaus  te vergasten. Ze hadden weer gefikst, precies zoals zaterdag tegen Willem II het geval was. Je moet het maar bedenken.

 

Het was voor een man op Vak P een wel heel bijzondere avond. Buurman Ad van Liempt zat tussen zeven en half acht live bij Mathijs van Nieuwkerk om in De Wereld Draait Door zijn visie te geven, samen met Jort Kelder op de deze week uitgekomen biografie ‘Juliana, ‘Een vorstin in een mannenwereld’. Ad had daarbij als absolute voorwaarde gesteld dat hij tijdig mocht vertrekken om nog rond acht uur in Galgenwaard te zijn voor het bekerduel van FC Utrecht. En zo geschiedde: de kijkers zagen hem vlak voor half acht ijlings de studio verlaten om zijn geliefde club te zien.

 

Kwart over acht nam Ad alsnog plaats op zijn vertrouwde plek op Vak P om met ons de spanning te delen van het bekerduel. Hoe kan het gebeuren dat we nog niet zo lang geleden met liefst 1-5 waren afgedroogd door deze matige ploeg die ook nog eens naar Galgenwaard was gekomen om alleen maar reactievoetbal te spelen. En omdat FC Utrecht weigerde om opnieuw in het Groningse mes te lopen, had Ad niets gemist in de fase dat hij onderweg was van Amsterdam naar Utrecht.

 

Dat werd wel even anders in de tweede helft toen de formatie van Erik ten Hag die tot dan toe nogal voorgeprogrammeerd voetbalde, meer spontaniteit en vooral meer diepgang in het spel gooide waardoor FC Groningen geregeld aan het wankelen werd gebracht. De thuisclub blafte nadrukkelijk maar weigerde aanvankelijk door te bijten totdat de toch niet bijster kopsterke Barazite zijn kans toch nog schoon zag uit de hoekschop van Yassin Ayoub en nu toch maar onverbiddelijk raak kopte. Een ‘Duitse’ treffer die een enorme euforie in Galgenwaard teweeg bracht. Er klonk zelfs op de Bunnik Side het lied ‘De Kuip, we komen eraan’, maar die weg is nog erg lang.

 

De eerst volgende horde is PEC Zwolle, geen gemakkelijke opgave maar de lkoting had beduidend slechter kunnen uitpakken, zoals vorig seizoen toen PSV in Eindhoven bedwongen moest worden. Spijtig is dat topscorer Sebastien Haller er in Zwolle niet bij kan zijn wegens zijn tegen FC Groningen opgelopen gele kaart. Het wastoch al geen mooie avond voor de spits van FC Utrecht omdat tijdens het duel van woensdagavond zijn hele huis in IJsselstein werd leeggeroofd en de inbrekers er met waardevolle en vooral emotionele zaken vandoor gingen. Hopelijk zal Haller in de komende twee thuisduels tegen NEC en Excelsior extra morele steun van de supporters krijgen om deze tegenslag moreel zo snel mogelijk te overwinnen!

 Door Hans van Echtelt