• U bent ingelogd als:

FC Utrecht vrijwel zeker tegen Zrinjski

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

 

Dat FC Utrecht hoopvol mag uitkijken naar het treffen tegen Zrinjski (dat vrijwel zeker de eerste opponent wordt na de uitslag 0-3 van donderdagavond) op 25 juli in Galgenwaard, heeft met die voorgeschiedenis te maken. Met de komst van Vaclav Cerny en Adrian Dalmau naast de al eerder gecontracteerde Adam Maher lijkt de selectie in aanvallend opzicht kwalitatief beduidend verbeterd.

 

Pas in de eerste competitiewedstrijd tegen Den Haag, (vastgesteld  op zondag 4 augustus om half vijf) zal blijken in hoeverre de nieuwe trainer vanuit de nieuwe selectie een ingespeeld team heeft kunnen maken. Duidelijk is wel dat de onderlinge concurrentie beduidend is toegenomen. John van de Brom heeft in het verleden bewezen dat hij niet beducht is om aanvallend te voetballen en jonge talenten een kans te geven.

 

De Amersfoorter heeft in de oefenwedstrijden tal van onbekende spelers getest die op termijn mogelijk een vaste waarde zullen worden voor de A-selectie.  Bij AZ presteerde Van de Brom dat met jonge talenten als Guus Til, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan en Pantelis Hatzidiakos, die allen hun weg vonden naar de Alkmaarse hoofdmacht.

 

In recente oefenwedstrijden tegen Elinkwijk en MSV werd al duidelijk dat er in de opleiding van FC Utrecht genoeg talent rondloopt dat het in de nabije of iets verdere toekomst tot basisspeler zal kunnen schoppen. Samen met zijn assistent Dennis Haar en Rick Kruijs ziet hij zich voor de opdracht geplaatst om FC Utrecht opnieuw naar Europees voetbal te loodsen. Maar dan op een andere manier als zijn voorganger Dick Advocaat deed