• U bent ingelogd als:

FC Utrecht verzuimt toe te slaan

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

Bron: 030.nl/Vak P

 

In een sfeervol Galgenwaard verzuimde FC Utrecht vrijdagavond een kloof te slaan met rivaal Vitesse. De ploeg van Dick Advocaat had zichzelf kunnen belonen door enkele riante kansen op meer goals te benutten.  Cyriel Dessers (vooral hij), Gyrano Kerk en Sander van der Streek weigerden om in de buurt van doelman Pasveer de trekker over te halen. En omdat de koppende gelijkmaker van Tim Matavz letterlijk uit de lucht kwam vallen, stond er na negentig enerverende minuten slechts een magere 1-1 op het scorebord.

 

Vitesse is dus het meest kansrijk voor de tweede confrontatie om Europees voetbal die komende dinsdag op het programma staat. De Arnhemse formatie is dit seizoen ijzersterk in eigen huis en FC Utrecht zal boven zichzelf moeten uitstijgen om alsnog het begeerde Europese ticket in de wacht te slepen. Hoe dan ook, de laatste thuisbeurt van dit seizoen was beduidend beter dan verwacht. Zeker gelet op de lijst van afwezigen: doelman David Jensen (verstuikte duim) en de geblesseerden Bazoer, Bahebeck, Boussaid en Van Overeem waren niet inzetbaar.

 

De wedstrijd tegen Vitesse kreeg overigens een mooi voorspel want talrijke supporters hadden lopend een mars georganiseerd vanaf het Ledig Erf richting het stadion, een sfeeractie die door de FC-spelers enorm op prijs werd gesteld. Het was een veelbelovende aanhef naar een voetbalavondje die meer spektakel bood dan vooraf was ingeschat. Voor Dick Advocaat en zijn staf een waardig afscheid van het thuispubliek, hoe het verloop in Arnhem komende dinsdag ook zal zijn.