• U bent ingelogd als:

FC Utrecht oogt weer stuk stabieler

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: 030.nl/vak P

 

De grote vraag was natuurlijk na de zeperds tegen Twente en PSV, zal de defensie van FC Utrecht de opgaande lijn vasthouden die bij Vitesse werd ingezet? En weer wat stabieler ogen dan onlangs het geval was bij die afstraffingen met 4-0 en 1-7? Het laatste gebeurde gelukkig in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen waarin na een aarzelende beginfase de volle winst werd afgedwongen. Vooral door de Franse huurling:  Jean-Christophe Bahabek die twee keer scoorde en soms verrukkelijke acties aan de bal liet zien.

 

De plaatsvervanger van Gyrano Kerk in de spits rechtvaardigde volkomen zijn keuze zoals ook de vervanging van Mark van der Maarel en Edson Braafheid door Robin van der Meer en Dario Dumic goed uitpakte. In het komend weekend wacht een nieuwe vuurproef tegen AZ in Alkmaar maar deze 3-1-zege geeft het vertrouwen dat FC Utrecht de dip van de afgelopen periode grotendeels te boven is.

 

Zelf was ik dit keer niet in Vak P maar moest het wedstrijdbeeld via de sportzender aan me voorbij laten gaan. Dat had alles te maken met het late aanvangsuur van kwart voor negen waardoor ik mijn kleinzoon van elf die voor het eerst in het bezit is van een seizoenkaart, niet kon meenemen. Hij zou pas tegen het middernacht  in bed kunnen liggen en dat zou te gek worden. Jammer voor hem  hij had onlangs juist een mooi FC Utrecht-tenue aangeschaft.

 

Omdat wij op Vak P nogal bijgelovig zijn, was het goed om te zien dat trainer Ten Hag zijn spierwitte sportschoenen die aanvankelijk nog geluk hadden gebracht, had vervangen door schoeisel met een wat meer normale uitstraling. Het resultaat mocht er meteen zijn maar we moeten de komende duels tegen AZ, NAC en Ajax afwachten of ook in dit opzicht het lek boven is. Hoe dan ook, het bekijken van de ranglijst, met een verdienstelijke zevende plaats als resultaat, doet geen pijn aan de ogen meer. Het rechter rijtje paste immers in het geheel niet bij FC Utrecht.