• U bent ingelogd als:

FC Utrecht nu al zeker van nacompetitie

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Het was een historisch moment voor Sebastien Haller toen hij dinsdagavond tegen Excelsior zijn 41-ste treffer voor FC Utrecht binnenschoot vanaf de penaltystip. De Fransman kwam daarmee alleen aan kop van de Top Tien van meest scorende buitenlanders in dienst van FC Utrecht. En verwees zijn directe concurrent Stefaan Tanghe definitief naar de tweede plek, de Belg bleef destijds op 40 treffers staan. Een treetje lager zien we Igor Gluscevic geklasseerd die 39 keer scoorde in het FC-shirt.

 

Op deze avond kwamen allerlei mooie herinneringen aan topscorers bij me naar boven. Aan het debuut van Erik Willaarts op hetzelfde Woudestein, destijds nog op een doorwekte grasmat en niet op het kunstgras waarmee FC Utrecht gisteravond mee te maken kreeg. Willaarts kwam over van de amateurs van Woudenberg waar hij een reputatie als koele goaltjesdiep had opgebouwd. Erik had bij zijn debuut in de eredivisie schoenen met verkeerde noppen aan, gleed herhaaldelijk uit maar scoorde toch. Op (goede) geleende schoenen die hij in de rust van een teamgenoot had gekregen. Erik zou uiteindelijk op 34 goals uitkomen in het shirt van FC Utrecht.

 

En dan was er natuurlijk John van Loen, die met 44 goals op de buitenlanders nog steeds enkele treffers voorsprong heeft. Waarom moest ik gisteren ook aan de voormalige rossige spits denken? Omdat ik hem even sprak na afloop van de crematieplechtigheid voor Theo Aalbers in Nieuwegein. Tijdens die dienst vertelde Wilco van Schaik dat de toenmalige voorzitter achter de rug van zijn medebestuursleden John van Loen aan Roda JC had verkocht. Dit om een begrotingstekort met het transferbedrag van een miljoen gulden aan te zuiveren. Voor dat bedrag zal Sebastien Haller vrijwel zeker niet ooit naar een andere club getransfereerd worden, nu hij zo’n mooie staat van dienst in Galgenwaard heeft…!

 

FC Utrecht heeft zich intussen  zeker als voor de nacompetitie geplaatst na de nederlaag van Willem II tegen ADO, de formatie van Erik ten Hag kan het toetje niet meer ontlopen.. Op Woudestein werd dinsdagavond een snelle achterstand professioneel omgebogen tot een 1-3-zege waarbij de ploeg indruk maakte met gedegen spel. Komende zondag wacht het thuisduel tegen FC Twente en misschien kan de ploeg na het beginsignaal van Danny Makkelie de mooie reeks voortzetten. Er zijn al 20.000 kaarten verkocht voor dit duel zodat we ons kunnen opmaken voor een vol huis. En dat verdient de ploeg ook zeker.