• U bent ingelogd als:

FC Utrecht nieuws

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

foto : FC Utrecht

Bron: 030.nl/Vak P 

Het was een vreemde treinreis die ik zondagmiddag maakte van Leiden naar Houten. Op het moment dat FC Utrecht bij Ajax de sterren van de hemel speelde, keerde ik terug van een lang weekend in Leiden met museumbezoek, wandeltochten (zoals langs het geboortehuis van Rembrandt van Rijn) en noem maar op. Dus geen bezoek aan een stadion met mijn maatjes op Vak P, maar wel in gedachten bij de FC-spelers die in De Arena in deze sportieve vuurproef vrijwel zeker ten onder zouden gaan.

 

Want de sterren stonden allesbehalve in het voordeel van de brigade van Ten Hag. Al vijf wedstrijden op rij zonder overwinning, uitgeschakeld in het bekertoernooi door het povere VVV en vorige week ook al machteloos thuis tegen NAC. Wat moest dat tegen Ajax worden dat aan een soort wedergeboorte was begonnen na een aarzelende seizoenstart? Vorige week waren er al sombere bespiegelingen op Vak P waarbij zelfs het woord ‘monsternederlaag’ viel zoals destijds in de tijden van DOS geregeld het geval was bij uitwedstrijden tegen Ajax.

 

Maar zie, tijdens de treinreis vanuit Leiden deed zich iets wonderlijks voor. Een jongeman ergens verderop in onze coupe maakte rond kwart over drie een juichend geluid. We reden tussen Woerden en Vleuten en ik kon het niet laten om bij hem te informeren wat er aan de hand was. ,,Ajax heeft gelukkig zojuist gelijk gemaakt tegen FC Utrecht, maar ze hebben het heel erg moeilijk. Ik hoop dat het in de tweede helft beter gaat want verliest mijn club vanmiddag, dan kunnen ze de titelkansen zo’n beetje vergeten.’’

 

Bij thuiskomst hoorde ik dat Leiden inderdaad in last is voor Ajax want het wonder was geschied: FC Utrecht won met 1-2 en de achterstand van de Amsterdammers op PSV is intussen gegroeid tot acht punten. En dat heeft Zakaria Labyad, samen met zijn teamgenoten, toch maar mooi voor elkaar gekregen in De Arena. Zijn omhelzing met trainer Ten Hag na zijn tweede doelpunt liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Crisis (of zogenaamde crisis) in Galgenwaard voorlopig afgewend. Over twee weken komt Excelsior naar Utrecht: we gaan er in Vak P weer eens goed voor zitten!

Door Hans van Echtelt