• U bent ingelogd als:

FC Utrecht-nieuws

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

Bron 030.nl/Vak P

 

Het was een bijzonder weekend in en rond Galgenwaard. Zaterdag het afscheid van clubicoon Henk Temming waar tal van voetbalvrienden uit heden en vooral verleden waren samengekomen om hem de laatste eer te bewijzen. Samen met oud-collega Ad die een mooie In Memoriam uitsprak, vertegenwoordigde ik symbolisch ons Vak P  van waaruit we komende zondag het laatste competitieduel tegen VVV gaan volgen om ons vervolgens op te maken voor het ‘toetje’ van dit seizoen, de playoffs.

 

Maar eerst nog even terug naar zaterdag waar ook grootaandeelhouder Frans en Gonnie aanwezig waren. ,,FC Utrecht speelt de laatste wedstrijden met de handrem op,’’ vertrouwde ik hem toe. ,,Als dat maar goed gaat in de nacompetitie.’’ Van Seumeren beaamde dat volmondig en het duel van een dag later bevestigde die analyse. Binnen vijf minuten met 2-0 achter maar uiteindelijk toch nog een gelijkspel. Misschien geeft die 2-2 toch weer een beetje zelfvertrouwen voor de komende weken.

 

Zoals gezegd: er vloeiden  zaterdag vooral tranen. Verdriet bij de directe familie van Henk Temming, dat op de eerste plaats. Maar ook tranen bij voormalige DOS-speler Eddie Achterberg die je toch een beetje Mister FC Twente mag noemen. ‘De Keu’ zoals hij in de Domstad alom werd genoemd, zag de bui al hangen voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. ,,Alleen een wonder kan ons nog redden, maar wij zijn helaas geen DOS. ‘Die club kan niets, zelfs niet degraderen’, was vroeger een veel gehoorde kreet in de Domstad,’’aldus herinnerde een emotionele Achterberg zich.

 

Intussen is FC Utrecht bijna vijfde geworden, een puntje tegen VVV zal komende zondag volstaan. Die plek is ook nog eens een extra lucratieve aangelegenheid vanwege de degradatie van Twente: de club gaat nu negen ton aan televisiegelden incasseren. Het is dus de moeite waard om zondag die vijfde plaats veilig te stellen, niet alleen vanwege het extra geld maar ook om weer wat speelritme op te doen. Want zes wedstrijden op rij heeft FC Utrecht niet meer gewonnen, dat zegt voldoende.

 

Komende zondag zal ook weer de David di Tommaso-trofee uitgereikt worden aan de speler die volgens de supporters van de grootste waarde is geweest in het afgelopen seizoen. Als het aan mij ligt, gaat die prijs naar Sander van der Streek of Willem Jansen die zondag ook in Almelo letterlijk met kop en schouders boven de rest uitstak. Hoe dan ook, na dit weekend gaan we vanaf Vak P allemaal bekijken of er dit seizoen nog een smakelijk sluitstuk te genieten valt  zoals vorig seizoen tegen AZ!