• U bent ingelogd als:

Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht start als eerste met een meisjesvoetbalschool!

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht start a.s. zondag 24 februari met de FC Utrecht meisjesvoetbalschool waar in totaal 50 voetbalsters aan mee doen. Daarmee toont de stichting haar ambitie om het meisjes en vrouwenvoetbal in de regio Utrecht te laten groeien en ontwikkelen. De voetbalschool is speciaal voor meisjes in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 16 jaar. Daarnaast worden er ook keeperstrainingen aangeboden voor de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar.

De voetbalschool is een van de vele nieuwe ideeën rond het meisjes en vrouwenvoetbal. Vrouwenvoetbal is in Nederland op dit moment de grootst groeiende teamsport met meer dan 127.000 leden in totaal. De voetbalschool biedt voetbaltrainingen aan van een uur en een kwartier die tien zondagochtenden gegeven worden van 10.15 uur tot 11.30 uur in Utrecht. De voetbalschool streeft naar een hoge kwaliteit van de trainingen zodat de deelneemsters leren voetballen als een échte FC Utrecht speelster en zich ontwikkelen in een professionele omgeving.

Door de tien weken heen zullen verschillende voetbalthema?s behandeld worden waardoor de deelnemers uiteindelijk complete voetballers worden die zich op elk gebied ontwikkeld hebben. Elke zondag komen er ook 2 speelsters van FC Utrecht Vrouwen langs voor assistentie bij de trainingen.