• U bent ingelogd als:

FC Utrecht lijkt ‘halverwege’ Europa

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: 030.nl/Vak P 

Het was een mooie avond voor de Utrechtse sportliefhebbers. Kampong en Hercules aan de winnende hand, FC Utrecht ‘halverwege’ Europees voetbal. Wat na de 1-3-winst bij Heerenveen kan het zaterdagavond bijna niet meer mislopen voor de brigade van Erik ten Hag. Wij op Vak P kunnen voor de return dan ook met een gerust gevoel aanschuiven wanneer Dennis Higler om half zeven het beginsignaal zal geven.

 

Zelf heb ik het avondje-Heerenveen op een bijzondere manier beleefd. Bij toeval hadden we maanden geleden een redactioneel etentje geregeld bij bistro Chez Jacqueline om met vroegere collega’s bij te praten. Maar gelukkig was er gastvrouw Stien die ons tussen de overheerlijke gerechten door op de hoogte hield van het scoreverloop in Heerenveen. En bij de 1-3 van Haller, een wereldgoal zoals later bij de samenvatting te zien zou zijn, kwam er zelfs een rode fles wijn van het huis door!

 

Tja, de finale staat nu al bijna vast. FC Utrecht zal in een tweeluik met AZ moeten uitvechten welke club Europa in mag. De ploeg van John van de Brom rekende woensdagvond onverwacht simpel af met FC Groningen. De ploeg zal volgende week donderdag en zondag sportief revanche willen nemen voor de recente nederlaag van 2-3, maar zover is het nu nog niet.  De sportieve huid niet te snel verkopen voordat de beer geschoten is.

 

Wat waren het mooie goals van Sofyan Amrabat. Yassin Ayoub en Sebastien Haller in het Friese Haagje. De Fransmanwilde na het bekend worden van zijn transfer naar Eintract Franfurt, de Utrechtse fans blijkbaar nog eens verwennen met zijn artistieke doelgerichtheid. Het zou ons niet verbazen wanneer komende zaterdag, en ook de week later in de finale op zondag, vanaf de tribunes veel waardering te horen zal zijn voor al het moois dat we van de 22-jarige Fransman in Galgenwaard mochten zien!