• U bent ingelogd als:

FC Utrecht is weer terug op aarde

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto: ©FCUtrecht.nl

Het waren veelbelovende citaten die ik zaterdagmorgen in mijn ochtendblad onder ogen kreeg. ‘Dit FC Utrecht is het beste team waarin ik ooit gespeeld heb’, was te lezen op de sportpagina. Als dat maar goed gaat, was mijn eerste gedachte. Want als een langdurige volger van deze club weet ik dat te grote euforie levensgevaarlijk is. Bovendien fungeert FC Utrecht maar al te vaak als ploeg die een tegenstander in nood weer in het zadel wil helpen. Dus dat het elftal weer een therapeutisch te werk gaat verrichten wanneer de tegenstander in een crisissituatie dreigt te belanden.

 

En zo geschiedde inderdaad, de geschiedenis herhaalde zich weer eens in de Grolsch Veste. In plaats van 0-4 stond er na afloop 4-0 op het scorebord, in een duel tussen nummer voorlaatst tegen de veelbelovende runner-up uit de Domstad. De wereld op z’n kop dus, FC Utrecht keerde terug op aarde. Op de plek waar het elftal misschien ook wel thuis hoort. Vooral de defensieve kwetsbaarheid die ook al in de uitwedstrijd tegen ADO zichtbaar was, kwam ook nu weer zonneklaar aan het licht.

 

Deze afstraffing betekent natuurlijk niet het einde van de wereld. Niet voor niets pleitten we in de vorige Vak P voor een uitverkocht huis in de thuiswedstrijden. In normale doen en zonder zelfoverschatting speelt FC Utrecht leuk, aanvallend voetbal en dat zal nog wel een keer afgestraft worden door counterende opponenten. Komende zondag krijgt het elftal al weer een mooie kans op revanche wanneer koploper PSV naar Galgenwaard komt. Kan je een mooiere kans krijgen om iets recht te zetten?

 

Voor tal van FC’ers had het duel van zondagmiddag het ‘feest’ van de herkenning moeten zijn omdat Edson Braafheid en Willem Jansen eerder in de kleuren van FC Twente hebben gespeeld. Op de tribune zat ex-FC’er Jan van Halst gespannen toe te kijken, ook hij heeft een roemrijk verleden bij de Tukkers en bij FC Utrecht. En dan heb ik het nog niet eens over Erik ten Hag die zowel als speler en ook als assistent-trainer een verleden in Enschede heeft. Geen wonder dat al dat volop Twentse sentiment dit keer bij hen in het geding was. Maar ze zullen met weinig goed gevoel op deze ‘rentree’ terugkijken. Ten Hag: ,,Zo slecht spelen, neen, dat verwachtte ik niet. In de rust heb ik er twee vervangen, het hadden er ook elf kunnen zijn…!’’

 

 Door: Hans van Echtelt