• U bent ingelogd als:

FC Utrecht haalt uit in De Goffert

Geplaatst in FC Utrecht nieuws

Afbeeldingsresultaat voor nec fc utrecht

Bron: 030.nl/Vak P  

Het gebeurt niet vaak dat je bij een uitwedstrijd van FC Utrecht ontspannen achterover kan leunen na een half uur spelen. Maar zaterdagavond was het klassenverschil met de Nijmeegse opponent zo overduidelijk dat deze rechtgeaarde supporter de ranglijst al ging bestuderen. De vierde plek kwam immers nog vaster in handen. Het spel van FC Utrecht deed deze zaterdagavond volkomen recht aan de positie op de ranglijst, nummer vier, de ‘best of the rest’.

 

Er gebeurde nog meer in De Goffert. Bij de openingsgoal van voomalig PSV-probleemkind Zakaria Labyad moest ik toch even terugdenken aan 1958. In hetzelfde stadion, waarvan de naam gelukkig intussen niet is veranderd in een commercieel affiche, schoot Ton van der Linden van afstand DOS naar de landstitel. Jan van de Wint viel vergeefs naar de bedreigde hoek, de doelman van Sportclub Enschede was te laat. Hetzelfde overkwam NEC-doelman Joris Delle toen van een soortgelijke afstand het schot van Labyad op hem afgevuurd werd, ook laag en strak in de hoek.

 

En dan moet ook nog de tweede FC Utrecht-treffer gememoreerd worden, ongetwijfeld de mooiste aanval van de Domstedelijke formatie in het seizoen tot nu toe. Een bliksemsnelle uitval vanuit de defensie waarbij vijf spelers bij de flitsende omschakeling betrokken waren. Het laatste seizoen was Yassin Ayoub die doelman Delle volkomen kansloos bij het sluitstuk van dit tactisch meesterwerkje van de FC. Ik denk dat het duo Erik ten Hag/Jean Paul de Jong zich verkneukelde op de bank.

 

Dan was er ook nog het feit dat Sebastien Haller eindelijk weer eens scoorde na een lange periode van mindere productiviteit. In mijn ochtendblad van zaterdag legde de Franse spits uit dat zijn rendement omhoog moet waar het maken van goals betreft. Daar is hij in Nijmegen dus mee begonnen en met het oog op de naderende ontknoping van het seizoen en de nacompetitie die FC Utrecht niet meer kan ontgaan, is een herboren Haller van groot belang om FC Utrecht alsnog Europa in te loodsen!

Door: Hans van Echtelt