• U bent ingelogd als:

FC Utrecht eerst thuis tegen Zenith St Petersburg

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Elftalfoto uit 2017

De UEFA heeft vandaag besloten om het eerste duel tussen FC Utrecht en Zenith St Peterburg eerst in Galgenwaard te laten afwerken. Dat gebeurt op woensdag 16 augustus aanvang 18 uur. Aanvankelijk zouden de Russen eerst op eigen veld spelen maar dat leverde grote problemen op voor de FC-fans die wilden meereizen naar het uitduel van hun favorieten. Vooral het regelen van een verplicht visum zou binnen de termijn van tien dagen niet gerealiseerd kunnen worden. Nu kunnen de supporters meer tijd hebben om de uitreis op 24 augustus te realiseren.

 

 

Een kleine greep van Topspelers, actief in 2017

Zelf heb ik het treffen tegen Lech Poznan ook in Galgenwaard kunnen aanschouwen, waarbij ik tal van gerenommeerde voormalige FC-spelers aan mijn zijde vond op de eretribune waar ik voor deze gelegenheid een plaatsje had gevonden. Zo sprak ik Hans van Breukelen nog even aan die na zijn vertrek bij de KNVB weer een uiterst montere indruk maakte. ,,Dat ligt achter me, ik focus me nu op de toekomst,’’ aldus de oud-doelman die na de 0-0 toch nog wel kansen zag voor zijn voormalige werkgever. Een optimisme dat een week later bewaarheid werd.

 

 

De huidige trainer van de Zenith, namelijk de italiaan Mancini.

 

Ook Michael Mols liet tijdens de wedstrijd nog even zijn licht schijnen over de kwaliteit van de huidige selectie. ,,Goed materiaal, al hebben de nieuwelingen duidelijk moeite met de handelingssnelheid die op dit niveau vereist is. Maar ik denk dat FC Utrecht met dit elftal weer in het linkerrijtje een behoorlijke rol gaat spelen.’’

 

Ook Foeke Booy ontmoette ik op de wedstrijddag, ook hij zag het Europees avaontuur van FC Utrecht vol vertrouwen tegemoet, al wist hij toen nog niet dat er een Europese topploeg als Zenith in de derde ronde uit de loting zou verschijnen.

 

 Door Hans van Echtelt