• U bent ingelogd als:

FC Utrecht al binnen acht minuten op rozen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: 030.nl/Vak P 

Het duurde maar acht minuten maar toen was FC Utrecht al klaar met de missie: winnen van Willem 2. Doelpunten van Zakaria Labyad en Cyriel Dessers, nu topscorer van de eredivisie, zetten de thuisploeg in Galgenwaard op rozen. Daarna kon de handrem aangezet worden om krachten te sparen voor de komende confrontatie met Zenith. De Russische ploeg won trouwens ook, met 0-1 op bezoek bij Amkar Perm.

 

De toeschouwers die iets later na het beginsignaal van scheidsrechter Serdar Gopzibuyuk hun plaatsje hadden ingenomen, misten de openingsgoal van Labyad. Het was de snelste treffer in Galgenwaard sinds december 1998, en na de tweede FC-goal van Dessers (die mogelijk afgekeurd had moeten worden wegens een overtreding op de Tilburgse doelman Timon Wellenreuther) ging het thuispubliek er eens goed voor zitten. De koppositie in de eredivisie leek binnen bereik te komen, bij een derde treffer zou dat het geval geweest zijn en was Vitesse op de ranglijst gepasseerd..

 

Maar al snel bleek dat na de overrompelingstactiek van de beginfase FC Utrecht bewust terugschakelde op een lagere versnelling. Trainer Ten Hag had basisspelers als Mark van der Maarel, Gyrano Kerk en Sander van de Streek op de bank gelaten om deze klus te klaren. En omdat de Tilburgse tegenstand inderdaad niet indrukwekkend bleek te zijn, pakte deze tactische ingreep goed uit. Ook de beide invalbeurten van nieuweling Bilal Ould-Chikh (voor Dessers) en van Odysseus Velanas (voor Labyad) pasten geheel in het beeld van de wedstrijd.

 

Er was nog een nieuweling bij FC Utrecht – Willem II maar die zat op Vak P. Mijn kleinzoon van elf heeft voor het eerst in zijn leven een seizoenkaart gekregen en vierde op deze 20 augustus 2017 zijn ‘debuut’ tussen de buren Ton en Ad. We waren samen op de fiets naar Galgenwaard gefietst en hadden daar geen spijt van, ook al was na tien minuten het spanningsveld vrijwel verdwenen. Wat een verschil met afgelopen woensdag toen het publiek tot in blessuretijd de spanning moest verduren.

 

Komende woensdag zullen we uiteraard niet naar Sint Peterburg fietsen om FC Utrecht opnieuw in actie te zien. Wel zal een klein deel van de Bunnik Side de verre vliegreis ondernemen waarbij grootaandeelhouder Frans van Seumeren de prijs van de toegangskaartjes voor zijn rekening heeft genomen. Desgevraagd reageerde hij heel alert op zijn actie om dit gebaar te maken. ,,We gaan deze week proberen om die Poetin met ons elftal een poepje te laten ruiken.’’ Waarvan acte!