• U bent ingelogd als:

FC-notities

Geplaatst in Rubrieken / Columns

September moet de oogstmaand worden 

Bron: 030.nl
Door : Hans van Echtelt 

Het houdt tot nu toe niet over: twee schamele punten uit de eerste vier duels en geen oogstrelend voetbal bij de start van de competitie. De fans van FC Utrecht en ook wij op Vak P houden ons voorlopig vast aan het programma in de maand september wanneer de formatie van Erik ten Hag moet kunnen gaan oogsten. Zie het schema voor deze maand: PEC/Zwolle uit, FC Groningen thuis en Sparta thuis. Dat ziet er toch hoopvoller uit dan de zware duels tegen PSV, Heerenveen, AZ en Vitesse die tot nu toe afgewerkt moesten worden. 

De grote vraag is natuurlijk of Sebastien Haller de komende dagen alsnog verkocht gaat worden, met drie treffers achter zijn naam heeft de spits FC Utrecht in ieder geval nog aan twee puntjes kunnen helpen. Zou de Fransman alsnog vertrekken, dan zullen wij op Vak P ons verwachtingspatroon opnieuw moeten bijstellen. En dat geldt ook voor de bekerwedstrijd uit tegen Twente die in september ook nog afgewerkt dient te worden. Geen gemakkelijke loting, zeker niet voor een ploeg met een geen overmaat aan zelfvertrouwen. 

De wedstrijd van afgelopen vrijdag in Arnhem maakte dat laatste weer overduidelijk. De FC-ploeg kreeg geen moment regie over het gebeuren en dat Haller alsnog de bal doeltreffend binnenkopte, was alleen maar een meevaller. Zowel offensief als defensief lijkt de technische staf nog niet in staat geweest te zijn om automatismen in te bouwen. Het langdurige wegvallen van nieuweling Edson Braafheid (gescheurde achillespees) draagt ook niet bij tot een meer solide afweerlinie. Zoals ook de transfer van Bart Ramselaar opnieuw gecompenseerd moet worden op het middenveld. 

Voorlopig heeft de selectie twee weken tijd om de rangen te sluiten, met een oefenduel tegen Cambuur als opmaat voor het verdere deel van de competitie. Wij in Vak P vertrouwen er op dat de technische leiding van FC Utrecht op korte termijn een sluitende formatie binnen de lijnen zal brengen, met of zonder Haller. Vorig seizoen bracht een matige seizoenstart nog veel goeds, dat kan nu ook weer gebeuren. Misschien dat deze oogstmaand duidelijk kan maken dat het uiterst gematigde optimisme bij het merendeel van de fans kan omslaan in een wat prettiger gevoel.