• U bent ingelogd als:

FC laat zich kaas van het brood eten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Bron: 030.nl/Vak P

 

Zo langzamerhand begint het aantal tegengoals de vaste supporters op Vak P grote zorgen te baren. Lange tijd kon doelman David Jensen vertrouwen op een solide defensie maar die tijden lijken voorbij. De wisselvalligheid van FC Utrecht moet ook trainer Erik ten Hag zo langzamerhand zorgen baren want de nederlagen bij FC Groningen, FC Twente en nu AZ maken duidelijk dat zijn formatie nog lang niet op het gewenste niveau is. En misschien te vroeg heeft gepiekt via Europees voetbal!

 

Komende donderdag wacht in Venlo een kans op sportieve revanche, maar gelet op de wanvertoning in Alkmaar is het bereiken van de volgende bekerronde absoluut geen formaliteit. Daar komt de ernstige blessure bij van de Fransman Jean-Christophe Bahebeck bij, de ernst daarvan moet de komende dagen blijken. Waarschijnlijk heeft hij zijn achillespees gescheurd en zal dan de redst van het seizoen uitgeschakeld zijn.

En juist hij was afgelopen zaterdag tegen Heerenveen de beslissende factor in het aanvalsspel van FC Utrecht. Het zou jammer zijn die smaakmaker zo lang te moeten missen.

 

De opstelling in de kaasstad Alkmaar maakte ook duidelijk dat het onrustige spel van nieuweling Dario Dumic nog geen definitieve oplossing heeft gebracht voor de defensieve kwetsbaarheid. Dit gevoegd bij de aanpassingsproblemen voor Cyriel Dessers en Sander van der Streek (dit keer beiden niet in de basis) maakt duidelijk dat FC Utrecht, en dus ook de supporters, voor de komende duels tegen VVV (beker), NAC (thuis) en Ajax (uit) hun verwachtingspatroon zullen moeten bijstellen.

 

Er is ook een lichtpunt. Vorige seizoen verloor FC Utrecht in de nacompetitie ook met dezelfde cijfers (3-0) bij AZ om vervolgens thuis toe te slaan en in de mooiste wedstrijd van het seizoen alsnog Europees voetbal veilig te stellen. Wanneer deze kansloze nederlaag de opmaat is voor een soortgelijke ontwikkeling, dan zijn we op Vak P toch nog enigszins hoopvol gestemd. Of zoals aanvoerder Willem Jansen het in Alkmaar na afloop uitdrukte: ,,Laten we blij zijn dat we binnen enkele dagen weer aan de bak mogen.’’ En nu maar hopen dat zijn optimisme bewaarheid zal worden