• U bent ingelogd als:

FC Fusie, eindelijk weer eens VOETBAL!

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

“Een documentaire over de wedergeboorte van het Utrechtse voetbal.”

FC fusie wordt een unieke documentaire over het ontstaan van FC Utrecht. In deze film wordt teruggegaan naar de jaren 1969/1970 waarin de kijker de fusie van DOS, Elinkwijk en Velox kan herbeleven aan de hand van verhalen van oud voetballers, supporters en andere betrokkenen.

FC fUsie wordt natuurlijk meer dan een verhaal over voetbal alleen. Er zal een fraai tijdsbeeld worden geschetst, een tijdsbeeld dat voor velen en met name de jongere generatie niet meer voor te stellen is. De documentaire beslaat een periode van zo’n 60 jaar en geeft een goed beeld van de veranderde samenleving. De film is een tijdsdocument om te koesteren en zal er voor zorgen dat een stukje geschiedenis van het Utrechtse voetbal door direct betrokkenen tot leven komt en behouden blijft.

 

De documentaire is een eigen initiatief, een aantal fondsen hebben enthousiast gereageerd op de plannen voor deze film en financiële steun toegezegd. Met dat geld zijn inmiddels al veel boeiende filmopnames gemaakt van o.a. iconen uit de Utrechtse voetbalhistorie. Naast de verhalen van alle betrokkenen willen we heel veel historisch materiaal in de documentaire verwerken. Tijdens onze speurtocht zijn we op veel uniek archiefmateriaal gestuit. Schitterende foto’s en filmbeelden die nu onder een dikke laag stof ver weggestopt zitten in donkere archieven willen we aan de vergetelheid ontrukken. Om dit materiaal in de documentaire te kunnen verwerken zullen de rechten afgekocht moeten worden. Daarnaast zal een gedeelte gedigitaliseerd en digitaal opgepoetst moeten worden zodat het in de film te gebruiken is. Hiervoor en de montage ervan hebben we nog een flink bedrag nodig dat we door een crowdfunding campagne bij elkaar hopen te krijgen. Zo zal er een belangwekkend historisch archief van het Utrechtse voetbal ontstaan!

Crowdfundingplatform om te doneren: voorjestadsie.nl/fc-fusie 

De trailer met wat korte fragmentjes om alvast een indruk te krijgen kun je bekijken op: https://vimeo.com/288067901 

Website met achtergrondinformatie over de film: www.fcfusie.nl

En een facebookpagina:  https://www.facebook.com/search/top/?q=fcfusie

 

 

 

Geef een reactie