• U bent ingelogd als:

FC Driebergen wint met 4-1 van SEC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Onder een heerlijke lentezon moest FCD vandaag aantreden tegen SEC wat speelt in het groene shirt met de prachtige klassieke V. De vele meegereisde toeschouwers van FCD waren benieuwd of FCD eindelijk weer eens punten kon bijschrijven in een uitwedstrijd.

FCD begon de wedstrijd op het grasveld van SEC goed. Het had controle over de wedstrijd en probeerde met goed positiespel tot kansen te komen. Vaak was het echter te slordig waardoor er veel balverlies werd geleden. SEC beperkte zich tot het spelen van de lange bal maar creëerde daar eigenlijk weinig mee. De eerste grote kans was voor Jelle Adema maar na een goede solo ging zijn schot net over. Aan de andere kant was er ineens een enorme kans voor SEC toen de bal een paar keer gemist werd achterin bij FCD en een speler ineens moederziel alleen voor keeper Anton van Dijk stond. Gelukkig schoot de speler van SEC de bal hoog over. Vlak daarna was het Koen van Dijk die FCD op een 0-1 voorsprong schoot. Dat gaf FCD vleugels want de druk werd meteen verder opgevoerd. FCD hoefde niet lang te wachten op de 0-2 want Helder Salazo schoot de bal na een goede actie met zijn chocolade been in de kruising. Kat in het bakkie zou je zeggen maar vlak voor rust wist SEC ineens te scoren (Joey vd Bedem uit voorzet Bram Koot) door een fout achterin bij FCD.

In de rust pepten de spelers van FCD elkaar op want die 1-2 was absoluut niet nodig geweest. Een goede vorm van zelfreflectie.

Na rust was het eigenlijk voortdurend FCD dat aan de bal was. SEC streed gepassioneerd voor wat het waard was maar FCD was duidelijk beter. Het verzuimde echter bij tal van momenten om de genadeklap uit te delen en daardoor bleef SEC toch in de wedstrijd. Gelukkig stond de verdediging als een huis en werd er weinig tot niets weggegeven. Pas in de 75e minuut wist FCD de 1-3 te scoren en de manier waarop was wel erg fraai. Sezer Gurbuz werd vol onder druk gezet op het middenveld maar met een sierlijke schijnbeweging gevolgd door een panna waar Touzani jaloers op zou zijn speelde hij zich vrij. Daaropvolgend gaf Sezer een prachtige steekpass op Robin Notenboom die met deze kans wel raad wist. Toen was de wedstrijd gespeeld en kon FCD eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Vlak voor tijd maakte FCD ook nog de 1-4 toen Robin Notenboom een goede voorzet gaf op Koen van Dijk die alweer zijn 23e treffer van het seizoen maakte.

Een goede uitoverwinning tegen een ploeg dat hard werkte voor de punten maar uiteindelijk terecht verloor van een sterker FCD. Volgende week is het andere koek want dan wacht Benschop. Om 14:00 wordt er dan afgetrapt op het mooie sportpark de Woerd.

Bron: FC Driebergen