• U bent ingelogd als:

FC De Bilt verspeelt koppositie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na het onnodige puntverlies tegen hekkensluiter De Vecht volgde een paasweekend zonder wedstrijd en op 2 april stond het eerste van FC De Bilt om 14.00 uur klaar om de draad weer op te pakken. Het betrof de thuiswedstrijd tegen vv De Meern.

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd en na acht minuten kreeg Tom Karst een mooie kans en die benutte hij uitstekend, zodat de 1-0 op het scorebord verscheen. Verder heb ik de eerste helft niet veel bijzonders opgemerkt. De Bilt had de wedstrijd goed onder controle, maar wist de spitsen niet in stelling te brengen. Aan de andere kant werd invalkeeper Jelle Godefroy niet op de proef gesteld en zo bleef het 1-0 tot de rust.

In de tweede helft leek FC De Bilt het na vier minuten te beslissen. Joey de Ruijter rukte op tot de achterlijn en gaf de bal perfect voor en daar kwam Tom goed bij de eerste paal en hij tikte zijn tweede van de middag binnen: 2-0. Terwijl ik binnen een minuut hierover een tweet verzond, zag ik niet dat De Meern de aansluitingstreffer scoorde. Vreemd genoeg scoorde De Meern kort achter elkaar ook nog de 2-2- en zelfs de 2-3. Daarna lukte het FC De Bilt niet meer om een vuist te maken om de schade te herstellen. De koppositie is verspeeld, maar het blijft spannend in de bovenste regionen van de tweede klasse: Aalsmeer (44), Almere en De Bilt (42) en Delta Sports (38 punten). Nog vijf wedstrijden te gaan en alles is nog mogelijk!