• U bent ingelogd als:

FC De Bilt toont veerkracht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 21 januari kwam Zaanlandia uit Zaandam naar De Bilt voor een wedstrijd in de districtsbeker. Beide ploegen waren doorgedrongen tot de vierde ronde en als je eenmaal zover bent, dan smaakt dat naar meer.

In de eerste helft was FC De Bilt duidelijk sterker en het had met de rust al helemaal beslist moeten zijn. De Biltse mannen combineerden er lustig op los en de Zaandammers konden niet meer dan zo af en toe een lange bal naar voren in de hoop dat hun spits daar iets mee kon. De Bilse keeper heeft in de eerste helft slechts enkele terugspeelballen te verwerken gehad. Aan de andere kant was het alle hens aan dek, maar het duurde toch tot de 20e minuut alvorens de stand veranderde. Joey de Ruyter mocht een vrije trap nemen en die schoot hij voortreffelijk in een kruising. Daarna rondde Sander van den Berg een mooie aanval prima af, maar het doelpunt werd onterecht voor buitenspel afgekeurd. Het werd toen al wat duidelijk dat de scheidsrechter een te opvallende rol ging opeisen. Hij strooide ook met gele kaarten en daarvan werd Kevin de Haas in de laatste minuut voor rust de dupe.

Na rust moest FC De Bilt dus verder met tien man en dat gaf Zaanlandia het vertrouwen om toch ten aanval te gaan. Al vrij snel scoorden de Zaandammers de gelijkmaker en de wedstrijd lag weer helemaal open. Kort daarna ontsnapte Tom Karst aan de verdediging en hij legde de bal keurig terug op Sander, helaas ging zijn poging net naast het doel. Uit de volgende aanval van Zaanlandia kwam de bal ongelukkig tegen de hand van Vincent van Bueren. Streng gestraft, maar het werd een strafschop en die werd benut: 1-2. FC De Bilt gaf het niet op en met een man minder werden de mouwen opgestroopt voor een slotoffensief. Vlak voor tijd kopte Tom de gelijkmaker binnen en de supporters maakten zich al op voor een spannende penaltyreeks of werd het erop en erover? Ja, dat laatste was het geval. Het was Bart Kuijpers die in de 90e minuut het winnende doelpunt maakte. In de resterende blessuretijd kon de scheidsrechter nog van zich laten spreken door diverse gele kaarten uit te delen, maar verder gebeurde er niet veel meer. FC De Bilt zit bij de laatste 16.

Ter informatie.

De districtsbeker is bestemd voor alle 1e teams in het district. In ons geval is dat West 1 (de provincies Utrecht en Noord-Holland en Almere). In september zijn in totaal ongeveer 450 ploegen uit de hoofdklasse t/m de vijfde klasse begonnen. Het is dus knap dat FC De Bilt inmiddels bij de laatste 16 zit. Volgens mijn informatie is dat nog niet eerder voorgekomen in het bijna 20 jarig bestaan van onze FC