• U bent ingelogd als:

FC de Bilt S1 – FC Delta Sports 95, puntendeling na veel strijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Uitslag: 2-2

Het gaat vandaag om de 3e plaats. De Bilt staat daar al, Delta wil er komen.

Het duurt bijna een half uur voordat Delta zijn draai begint te vinden. Daarvoor wordt er slordig met de bal omgegaan. Veel onnodig balverlies zorgt voor een aantal penibele situaties voor het doel. Delta mag blij zijn dat het niet snel tegen een achterstand aanloopt. In de 19e minuut gebeurt dit toch. Met een sleepbeweging worden twee Delta verdedigers op het verkeerde been gezet, waarna de bal onder Stan doorgaat 1-0.

Delta herstelt zich snel en begint beter te voetballen. Vooral voorin komen de ballen beter aan waardoor het onmiddellijk gevaarlijker wordt voor het doel van De Bilt. In de 28e minuut een steekbal door het centrum op Stefan. Deze omspeelt de laatste verdediger en met een schuiver laat hij de keeper kansloos 1-1. Met deze stand wordt er gerust.

De 2e helft is qua voetbal duidelijk voor Delta. Het gaat steeds beter lopen en we zien mooie aanvallen ontstaan. Met name Lennart sleurt en trek en zorgt daarmee voor veel onrust in de verdediging van De Bilt en creëert ruime voor de anderen. Het geeft In de 65e minuut Harmen de kans het strafschopgebied in te gaan waar hij onreglementair gestopt wordt; strafschop! Stefan laat zien waarom hij de aangewezen man is, feilloos schiet hij de bal binnen 1-2.

Delta gaat door, maar het is De Bilt dat in de 70e minuut via een doelpunt dat vanuit een scrimmage tot stand komt de 2-2 maakt. In het laatste kwartier krijgt Delta een paar mooie uitgespeelde kansen, de bal wil er uiteindelijk niet in, hoewel het in die fase verdiend zou zijn. De hele wedstrijd overziend is het gelijke spel terecht. Op basis van strijdlust en inzet verdienen beide clubs een punt.

Delta blijft 4e met De Bilt voor zich. De kansen op promotie zijn klein geworden, maar zeg nooit nooit in voetbal…. Met nog drie wedstrijden te spelen kan er, hoewel de kans klein is, nog wel wat gebeuren. Komende zaterdag ontvangen we TOV op de Kruisboog. Wellicht een mooi begin van de laatste reeks wedstrijden. We zien jullie graag om 15.00 uur aan het veld.

Opstelling: Stan Wennekes, Lennard vd Brink (Niek Nieuwenhuijsen), Berend Bram Heinen, Remco Helms, Domenique Pellegrom, Tamer Uger (Bart Rouhof), Bas Geurts (c) , Lennart Dubbeldam, Harmen v Genderen (Casper Verboon), Timon v Genderen, Stefan Dijs. Wisselspelers: Jordy Rijnbergen, Thymen Doeleman, Guido Burkstra.