• U bent ingelogd als:

FC De Bilt en Valleivogels in evenwicht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor de wedstrijd waren FC De Bilt en Valleivogels al zeker van een plaats in de volgende rond van het districtsbekertoernooi. Op sportpark Weltevreden te De Bilt hielden de beide opponenten elkaar in evenwicht. Dit evenwicht geldt niet alleen voor de doelpunten, maar ook voor het slechte spel. Van goed voetbal was zeker geen sprake en de wedstrijd eindigde terecht in een bloedeloze 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Gerard van de Klomp (79), erelid en vrijwilliger van FC De Bilt, overleed op 12 september 2017.

In de eerste 20 minuten viel er niets te beleven op in De Bilt. Beide ploegen leden veel balverlies en het niveau was bedenkelijk. Na 23 minuten kon de eerste mogelijkheid genoteerd worden. Mano Bakkenes draaide weg van zijn directe tegenstander en schoot de bal via de lat over het doel van Sven Hardeman. Aan de andere kant probeerde Stefan van den Brink het, maar via zijn hak verdween de bal naast het doel van Jos de Gram.

Na 33 minuten had de ploeg van trainer Alain Hijman op voorsprong moeten komen, maar de aanvaller moest zijn meerdere in Sven Hardeman erkennen. Vlak voor het rustsignaal kreeg Peter van de Pol nog een kopkans, maar zijn inzet ging naast de verkeerde kant van de paal.

Oefenmeester Dennis van der Steen wijzigde zijn elftal voor de tweede helft. Niels Sikking en Joshua Akerina kwamen in het veld, waardoor Nick Engelen en Jordy Liefting in de kleedkamer achter bleven. Sikking nam nu de linksbackpositie voor zijn rekening .Remco van de Fliert schoof een linie op.

Na vijf minuten in het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg een goede kans, maar weer was het Sven Hardeman die als winnaar uit de strijd kwam. De bezoekers uit Scherpenzeel probeerden wel een treffer te forceren, maar Anass Akharouid voerde zijn actie, na de onderschepping, te ver door waardoor de mogelijkheid verloren ging. Ook Stefan van den Brink kon de score openen, maar Jos de Gram kon het harde schot uit zijn doel ranselen.

Het laatste wapenfeit in deze wedstrijd kwam op naam van Bob Reyerse. Hij wist de bal tussen de twee palen te krijgen, maar deed dat volgens de assistent-grensrechter van Valleivogels in buitenspelpositie. Arbiter de heer T. Smit nam dit vlagsignaal over en keurde de treffer af. Hierdoor werd de eindstand 0-0.

Gezien de hele wedstrijd was het niveau bij beide ploegen ondermaats en was het niet vermakelijk voor het publiek. Zaterdag 23 september is de start van de competitie. Valleivogels begint met een thuiswedstrijd tegen SV Lelystad ’67. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 14.30 uur.