• U bent ingelogd als:

FC Dagboek

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Het was een merkwaardig gezicht, al die open plekken in Galgenwaard. Beseften de thuisblijvers niet dat Sébastien Haller mogelijk voor het laatst in Galgenwaard te bewonderen viel?

Hield de regen hen thuis of de laatste zondag van de schoolvakantie? Hoe dan ook, volgens de officiële opgave waren er ruim 15.000 toeschouwers in het stadion maar vanuit Vak P leken het er beduidend minder. Toch vreemd dat het bij de thuisduels van FC Groningen en FC Twente beduidend voller zit dan in Galgenwaard.

En dan die eerste helft waarbij we niet een mooi uitgespeelde kans van de thuisclub mochten bewonderen. ,,Ik dacht dat de Jupiler League op maandag speelde en niet vandaag”, mopperde mijn buurman in de eerste helft nadat de spelers onder een fluitconcert de kleedkamer hadden opgezocht. Mijn buurjongen van elf naast ons voorspelde desondanks blijmoedig dat het alsnog 2-1 zou worden voor zijn favoriete club waarbij zijn hoop was gevestigd op het inbrengen van het geheime wapen Richairo Zikkovic. Die kwam inderdaad  – veel te laat volgens de kenners van Vak P – binnen de lijnen maar te kort om een beslissende rol te kunnen spelen. Ondanks de wereldgoal  van Patrick Joosten kwam de prognose van buurjongen Willem niet uit. Integendeel, AZ mazzelde naar 1-2 via de voet van Edson Braafheid die ook nog een vervelende schouderblessure opliep, en dus een weinig fortuinlijke rentree vierde.

Wat is de moraal van dit verhaal: graag wat minder ‘gecontroleerd en traag veldspel’ in de komende thuiswedstrijden en een tikkeltje meer opportunisme. Dat is de wens van Vak P, die overigens wel vertrouwen heeft in het resterende deel van het seizoen.  Waren we een jaar terug ook uiterst moeizaam aan de competitie begonnen, zo herinneren we ons nog al te goed…!

 

Verstuurd vanaf mijn iPad