• U bent ingelogd als:

FC Breukelen wint met 0-3 bij AFC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het is FC Breukelen gelukt te winnen bij titelkandidaat AFC uit Amsterdam. In de zaterdag eerste klasse A werd een 0-3 zege geboekt door de mannen van Frans Schuitemaker.

FC Breukelen wist dat het een lastige klus zou worden om bij AFC punten te pakken. De organisatie van Breukelen was goed en speelde op de counter. De eerste twintig minuten was er weinig te beleven. AFC kreeg de wat enkele kansen en Mike Versloot kwam één op één met de doelman van AFC, maar benutte deze kans niet. Ook Nick Turksma wist de poging van Mauritsio Helstone goed te pakken.

 

FC Breukelen komt goed uit de kleedkamer en weet na acht minuten na rust de score te openen. Rachid Maamri weet met een goede pass Eser Ozkilit te bereiken die de keeper het nakijken geeft en FC Breukelen op een knappe 0-1 voorsprong zet. Na deze 0-1 gaat AFC proberen te forceren en brengt extra power in het team wat voor dreiging in de zestien van FC Breukelen moest gaan zorgen. Nick Turksma wist na een uur spelen de inzet van invaller Thierry van der Kooye goed te pakken. Breukelen houdt zich stand. Een kwartier voor tijd was er een scrimmage voor de goal van Nick maar FC Breukelen kwam hier goed uit.

Door de druk van AFC ontstond er meer ruimte voor het counterende FC Breukelen. Er werden enorme kansen gecreëerd maar deze werden onbenut gelaten. Zeven minuten voor tijd werd het duel dan toch beslist door FC Breukelen. David van der Veld die met een lob de bal over de doelman kreeg en hierdoor de definitieve doodsteek gaf aan AFC. AFC kreeg nog enkele kansen in de slotfase maar het was wie anders dan Mike Versloot die in de blessuretijd de eindstand bepaalde. 0-3!

Wat een geweldig resultaat van FC Breukelen. Dat het nog steeds spannend is in de eerste klasse A is een feit. FC Breukelen bezet momenteel plek 8 maar het verschil met koploper sv Argon is slechts vier punten. Volgende week komt de nummer zes, sv Huizen op bezoek in Breukelen. Het zal een hete zaterdagmiddag worden. FC Breukelen sprankelt van zelfvertrouwen en gaat met een goed gevoel richting die wedstrijd. Aftrap in Breukelen is om 14:30.

Scoreverloop:
52’ 0-1 | Eser Ozkilit
83’ 0-2 | David van der Veld
90’ 0-3 | Mike Versloot

Geef een reactie