• U bent ingelogd als:

FC Breukelen verliest in slotfase van Huizen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de eerste klasse A heeft FC Breukelen speelronde 10 met 1-3 verloren. FC Breukelen hield het lang op 1-1, maar in de slotfase wist de ploeg uit het Gooy toch nog de volle buit mee te nemen.

Het was eenrichtingsverkeer bij FC Breukelen – sv Huizen. Vanaf minuut één kreeg FC Breukelen het zwaar. Goed positiespel en een hoog baltempo zorgde voor veel dreiging voor de goal van Turksma. SV Huizen kwam na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Van Waveren passeerde Jantijn Augustin waarna een lage voorzet volgde die binnen getikt werd door Olivier Blaauw. Onverdiend was deze niet, die in het speelbeeld van het eerste bedrijf paste.

FC Breukelen blijft knokken en wilt het maximale eruit halen. Het vertrouwen was groot na de 0-3 gewonnen uitwedstrijd bij AFC. Waar veel dreiging was doordat er sterk op de counter gespeeld werd. De snelheid van Mike Versloot kwam goed van pas. Ook tegen sv Huizen stond FC Breukelen met de rug tegen de muur en leunde op uitbraken. Voornamelijk moesten die uitbraken via Mike Versloot komen maar de spits werd nimmer in stelling gebracht. FC Breukelen kreeg in de eerste helft een ultieme kans om op gelijke hoogte te komen. SV Huizen verdediger Jordey Buitenhuis tikte Versloot ongelukkig op hak aan waarna de scheidsrechter niks anders kan dan de bal op elf meter leggen. Die penalty werd feilloos benut door Eser Ozkilit. Doelman kansloos en Breukelen op gelijke hoogte.

De tweede helft was het weer voornamelijk tegenhouden voor de mannen van Frans Schuitemaker. FC Breukelen creëerde nauwlijks kansen en zag hoe Huizen aan het wachten was tot er een goal viel. De Breuekelense muur viel in de slotfase. Uit een hoekschop scoort sv Huizen de 1-2 en lijkt dit de tik te zijn die Breukelen veel pijn doet. Vlak na de 1-2 wordt in het zelfs nog 1-3 en maakt het aan de onzekerheid een einde en neemt Huizen drie punten mee naar huis.

Helaas heeft FC Breukelen het goede resultaat niet weten voort te zetten. Volgende week weer een thuiswedstrijd. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Gedeeld koploper Roda ’46 uit Leusden is om 14.30 de tegenstander.

Scoreverloop:
9’ 0-1 Blaauw
22’ 1-1 Ozkilit (pen.)
86’ 1-2 Klaassen
87’ Blaauw

Geef een reactie