• U bent ingelogd als:

Fc Breukelen rekent zaterdag tegen RVVH op eerste thuiszege

Geplaatst in Clubnieuws

Foto Gert van Es: in het midden in trainingspak Frans Schuitemaker

De sinds 1 januari 2017 aangestelde  hoofdtrainer Frans Schuitemaker  is na het geslaagde trainingskamp vol vertrouwen.

 ,,Ik heb met iedere speler en staflid uitgebreid kunnen praten over de eerste helft van het seizoen. Ik wilde er ook zeker van zijn dat een ieder mijn visie hoe we ons kunnen handhaven in de Hoofdklasse voor 100% deelde.

De oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk en de bekerwedstrijd tegen OSV waren goed. Vorige week verloren we thuis van koploper Ter Leede. We hebben met name in de eerste helft goed gespeeld, maakten het de aanstaande kampioen erg lastig. We kregen ook wat kansjes. In de tweede helft kregen we wat ongelukkig twee doelpunten tegen maar bleven tot het eind strijden voor de aansluitingstreffer.

Zaterdag de volgende wedstrijd, thuis tegen RVVH.  Bij winst hebben we al aansluiting bij Smitshoek en Sliedrecht.   Het leeft volop in de selectie en staf. We trainen nu drie keer in de week.

We hebben nu echt kansen om de komende wedstrijden punten te gaan  pakken. We gaan zaterdag 18 februari  uit naar Jodan Boys(Gouda).  Daarna achtereenvolgens uit naar DFS (Opheusden) en thuis tegen  Achilles Veen.  Echt, ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks kunnen gaan handhaven.

Nick van Tricht

Talent Nick van Tricht, nog A-junior, traint een keer in de week mee met de selectie. Goed voor hem om alvast aan het hogere niveau te wennen en ook voor ons, we hebben niet zo’n brede selectie.

Veel liever op gras

Ik ga er van uit dat we alle thuiswedstrijden op een uitstekend bespeelbaar hoofdveld (gras) kunnen gaan spelen. We hebben als staf daarover goede afspraken  kunnen maken.

Daarbij komt dat ons  kunstgrasveld  beduidend smaller  is dan ons hoofdveld.  Onze snelle buitenspelers hebben daar last van.

We gaan iedere wedstrijd volop in de aanval. We moeten wel, hebben geen andere keus. Mocht de wedstrijd daar naar zijn nemen we genoegen met 1 punt, beter 1 dan helemaal niks. Ieder punt telt immers de komende maanden.”

Sponsoren

Jurgen Reiprich, voorzitter Stichting Topvoetbal Fc Breukelen, deelt het vertrouwen van de nieuwe trainer. ,,Iedereen is enthousiast, echt, we gaan het redden. Ik hoop dat iedereen in Breukelen achter het elftal gaat staan, zowel thuis op de Broekdijk als bij de uitwedstrijden.

 Ik nodig bij deze iedere sponsor uit om zaterdag te komen kijken. De koffie staat vanaf 13.30 uur klaar in de sponsorruimte.“

Gert van Es