• U bent ingelogd als:

Fc Breukelen bruist op alle fronten

Geplaatst in Clubnieuws

 Door: Gert van Es  

 

Trainer Jamal Yahiaoui heeft het naar zijn zin

 

Fc Breukelen 1 heeft dit seizoen geen bekende naam als trainer zoals Simon Kistemaker, Willem Leushuis of Cor ten Bosch maar de voor velen nog onbekende jonge trainer Jamal Yahiaoui uit Hoorn.  

Jamal voetbalde in zijn jeugd onder andere bij Ajax en Hollandia. Hij trainde onder andere bij AZ < 19, Zeeburgia en Zwaluwen ‘30.  

,,Ik wil graag mijn ambities waarmaken en daarbij is FC Breukelen, een hoofdklasser, een logische stap. Ik heb nog een aanbieding gekregen om bij een Topklasser aan de slag te gaan maar koos voor FC Breukelen. 

Het wederzijds vertrouwen was goed en de club heeft heel duidelijk, uit de vele opties die ze hadden, het vertrouwen in mij uitgesproken. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met de staf een mooi seizoen tegemoet te gaan. De promotie van afgelopen seizoen naar de hoofdklasse is leuk voor de club FC Breukelen. De mensen zijn enthousiast en dat zie je in alles terug. Het doet mij denken aan de beginperiode van mijn trainerschap toen ik als assistent-trainer bij Zwaluwen’30 het kampioenschap en daarmee de promotie naar de hoofdklasse meemaakte. Mensen willen dan graag iets voor de club betekenen en terugdoen.  

Voor de spelersgroep van FC Breukelen zal aanpassing aan het niveau in de hoofdklasse, de manier van trainen en op tactisch vlak meer worden geëist. Het karakter zal uiteindelijk bepalend zijn of speler het oppakken of afhaken want ze kunnen allemaal voetballen. Ik ben er van overtuigd dat we met de middelen die we hebben de punten gaan pakken. 

De eerste maanden zijn mij prima bevallen. Omdat FC Breukelen zich via de finale van de nacompetitie plaatste voor de Hoofdklasse konden veel spelers pas laat op vakantie en vanwege het eerder starten van de competitie dan normaal gesproken het geval zou zijn.

We konden daarom niet vanaf het begin met een volledige selectie trainen. Er zijn ook wat mutaties geweest ten opzichte van afgelopen seizoen. Inmiddels heb ik een aardig beeld van het team van wat al aardig lukt en waar we de komende periode stappen in kunnen en eigenlijk moeten gaan maken. We hebben in de selectie wel wat routine maar ook veel jeugdig talent. Binnen de teamontwikkeling besteden we veel aandacht aan het begeleiden en inpassen van de jonge talenten.  

We hebben een proces in gang gezet waarbij het de uitdaging is om jeugdig talent en het winnen van wedstrijden in balans te brengen. Er ligt vanaf het begin al druk op de resultaten. Het is de kunst om de druk om te zetten in een positief gevoel. De doelstelling is immers om geen eendagsvlieg te zijn in de Hoofdklasse maar ver weg te blijven van de degradatie plekken.  

Uit het elftal < 23, wat gecoacht wordt door mijn collega Jeffrey Pfoster en hoofdscout Ab Kabalt, komt dit seizoen, verwacht ik, nog wel wat aanvoer voor de selectie. Ab heeft de overige talenten uit de Vechtstreek goed in beeld en we spreken elkaar dan ook wekelijks. We spelen 30 wedstrijden en zullen iedereen keihard nodig hebben voor het behoud van deze mooie club in de hoofdklasse. 

De selectie en staf van Fc Breukelen hopen op veel publiek bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op zaterdag 24 september tegen Jodan Boys uit Gouda”.

 

De wittebroodsweken van Berend van Bon zijn voorbij

Berend van Bon, vader van twee voetballende zoons bij Fc Breukelen, is sinds juni 2016 de nieuwe voorzitter.

,,Mijn wittebroodsweken zijn prima verlopen. Ik was overigens geen onbekende bij Fc Breukelen. Ben al zo’n 10 jaar bij de club, als leider en coach van een jeugdelftal. Zelf voetbal ik niet.

 Mijn functie kost eigenlijk best wel veel tijd maar dat wist ik van te voren. Het is een leuke job, bestuurlijk werk vind ik echt leuk. Ik heb me vooraf goed laten informeren, ben echt op een lopende trein gesprongen. Moet ook wel zeggen dat ik vooraf met de jeugdvoorzitter Gerard van Engelenburg goede afspraken heb kunnen maken. Gerard is ook vicevoorzitter, we vormen een goed duo.

Veel zaken gaan al goed. Er liggen mooie uitdagingen op me te wachten zoals het nieuwe (verplichte) vrijwilligersbeleid, mogelijke veranderingen op ons sportcomplex, een extra kunstgrasveld en de renovatie van de accommodatie. We zijn gezond qua financiën, de contributie wordt merendeels op tijd betaald.

Nu we in de Hoofdklasse terug zijn willen we daar ook graag blijven Fc Breukelen is echt het visitekaartje voor voetballend Stichtse Vecht. In de selectie spelen best veel spelers die uit ons dorp of Stichtse Vecht afkomstig zijn. Ben elke zaterdag bij zowel thuis als bij uitwedstrijden aanwezig.

Er zijn goede afspraken met de Stichting Topvoetbal Fc Breukelen over een aantal uitgangspunten, zoals 50 % van de spelers moet afkomstig zijn uit de regio Stichtse Vecht/Vechtstreek”.

 

Jurgen Reiprich heeft er alle vertrouwen in

Jurgen Reiprich, voorzitter Stichting Topvoetbal Fc Breukelen, heeft mooie verwachtingen van het seizoen in de Hoofdklasse.

,,We gaan proberen weg te blijven van de degradatieplaatsen. Ik verwacht dat we in de Hoofdklasse meer publiek gaan trekken. Zeker als bijvoorbeeld gerenommeerde clubs zoals Noordwijk, RVVH, Ter Leede, Sliedrecht en Jodan Boys ons komen bezoeken. Persoonlijk verwacht ik ook veel van de derby tegen Argon, ik verwacht dan een vol huis. Meer publiek betekent ook extra kantineomzet en entreeopbrengst.

Uiteraard hebben onze jeugdelftallen ook de aandacht van de Stichting. Mijn vurige wens is dat alle selectie-elftallen op termijn in de Hoofdklasse gaan spelen.

We hebben goede afspraken met het bestuur van de vereniging, we hebben voortdurend overleg. Aandachtspunten zijn dan onder andere de doorstroming van de A-junioren naar het elftal < 23 en Fc Breukelen 1 en 2.

Technisch jeugd coördinator Jeffrey Pfoster, scout Ab Kabalt en bestuurslid technische zaken Hans Knoop vervullen belangrijke functies. Ook eerste elftalspeler Mark Rutgers, hij speelde voor diverse betaald voetbalclubs, stelt zijn expertise ter beschikking.

We hebben met Dave Hensbergen, Nino Scheenhart en Nick Turksma al mooie resultaten behaald. Zij zijn allen via de A-junioren in de selectie van Fc Breukelen 1 gekomen. Olivier Branderhorst, Dion Kooy en Bob van Tricht behoorden ook tot de kanshebbers maar zijn helaas vertrokken of gestopt.

Ik ben blij dat de relatie met de omliggende verenigingen sterk is verbeterd. In de voorbereiding hebben we al de derby tegen Nita gespeeld. Voor volgend seizoen hebben we met hen al een afspraak gemaakt. Ook tegen Kockengen, Maarssen en de Vecht willen we graag spelen, zowel met het elftal < 23 als met Fc Breukelen 1 en 2.

In het programmaboekje bij de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys, zaterdag 24 september, komt een elftalfoto van de selectie met alle namen. Fc Breukelen 1 heeft al enige tijd een eigen Facebookpagina. We zijn erg blij met Nico van Stroe en Gerard Rappard, onze huisfotografen. Mogelijk komen ook de aanplakbiljetten weer in het dorp en op de borden bij de toegangswegen vanaf de snelweg”.

  

Wethouder Vital van de Horst komt graag kijken

,,Het is mooi om te zien dat we een erg sportieve gemeente zijn en dat er ook verenigingen zijn die zo hoog mogelijk willen spelen. FC Breukelen is daar één van, en gelukkig zijn er nog veel meer. Dat straalt af op ons allemaal, waardoor we er goed op staan in de regio.

Als gemeente staan we voor het beleid dat iedereen zijn of haar leven lang moet kunnen sporten en/of bewegen, in zijn of haar eigen omgeving en binnen zijn of haar eigen capaciteiten. Alles is erop gericht om dit te faciliteren, en bepaalde doelgroepen krijgen daarom extra aandacht, bijvoorbeeld de jeugd en mensen met een beperking.

Ik heb goede contacten met alle verenigingen, en help ze waar ik kan. Ik kom ook graag bij FC Breukelen. Het is er gezellig, zowel langs de lijn en na afloop, in de bestuurskamer als in het clubhuis.

Zoals ik al zei: het straalt positief af op ons allemaal nu FC Breukelen weer in de Hoofdklasse speelt. Ik hoorde recent dat er alle vertrouwen is dat ze voorlopig niet meer zullen degraderen. Wel jammer dat Fc Breukelen een paar van haar eigen talenten niet heeft kunnen behouden voor het eerste elftal. Gelukkig spelen ze nog wel bij een club in de Stichtse Vecht, zoals Nita en Kockengen.

Goed om te melden is dat we als gemeente druk bezig zijn met het project Opbuuren Sport. We zien mogelijkheden om het sportpark Daalseweide op te knappen. Met de Provincie en gemeente Utrecht (sportpark Zuilenselaan en Elinkwijk) zijn we in gesprek om dit daadwerkelijk te realiseren, ik verwacht dan ook dat het gaat lukken. Maar ook andere projecten, zoals het sportcomplex in Broeckland hebben mijn aandacht.

We gaan kijken of we dit jaar nog een leuke voetbal/handbalwedstrijd kunnen organiseren tussen een team van de gemeente (wethouders, raadsleden, ambtenaren) tegen een vertegenwoordiging van sportverenigingen uit de Stichtse Vecht.  Het is goed om de contacten ook op deze manier te laten plaatsvinden. Leuk dat dit bij FC Breukelen plaats zou kunnen vinden!  

Zelf voetbal ik nog graag op zondag bij vv Kockengen. Train ook nog, op vrijdagavond. Dan gaat echt mijn telefoon uit en ben voor niemand bereikbaar’’.

 

Gert van Es