• U bent ingelogd als:

FC Almere – Delta Sports, om warm van te worden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


Winterse omstandigheden in Almere. Gezien de staat van de grasmat van het hoofdveld wordt uitgeweken naar het kunstgras dat prima bespeelbaar is. Met een flinke wind en een temperatuur rond nul snerpend koud, vooral voor alle toeschouwers. De wissels zaten er nog het warmst bij…..

Uitslag    1 – 3
De 1e helft heeft Delta een licht overwicht. Delta komt vaker aan combinatievoetbal toe dan Almere. Almere hanteert de lange bal die in bijna alle gevallen direct een prooi is voor Delta. Delta is dreigend maar komt niet tot scoren. Kortom een helft met veel voetbal maar weinig echte kansen voor beide doelen.

In de rust vinden omzettingen binnen het elftal van Delta plaats. Tim komt in het veld en wisselt met Lennard van positie. Dit zorgt er in de 2e helft voor dat er sneller en nauwkeuriger vanuit de defensie wordt opgebouwd. Dit geeft nog meer druk naar voren. In de 50e minuut wordt dit al beloond. Vanuit een corner krijgt Lennard de bal op het hoofd en scoort de 0-1. Hoewel Delta wat later goed wegkomt met een bal op de lat waar Stan zich vervolgens op kan storten, krijgt Delta steeds meer het betere van het spel. Een snelle combinatie over rechts komt voor waar Lennart met een fraai schot de tweede dreun uitdeelt aan Almere 0-2. In de 77e minuut een nog fraaiere aanval over links. De door de keeper weggewerkte bal komt voor de voeten van de ingevallen Bart die kiezelhard uithaalt en zo de 0-3 aantekent. De 1-3 in de 83e minuut door Almere is een formaliteit. Delta heeft allang besloten om deze overwinning op een van de koplopers niet meer weg te geven.

De meegereisde toeschouwers van Delta zijn de kou al lang vergeten. Door de overwinning kruipt Delta weer dichterbij de top van de ranglijst.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd: Om 15.00 uur wordt thuis gespeeld tegen De Meern.

Opstelling: Stan Wennekes, Thymen Doeleman (Tim v Beek), Remco Helms, Lennard vd Brink, Dominique Pellegrom, Berend Bram Heinen, Harmen v Genderen, Casper Verboon (Stefan Dijs), Lennart Dubbeldam, Bas Geurts (c), Timon v Genderen (Bart Rouhof). Wisselspelers: Niek Nieuwenhuijsen, Jordy Rijnbergen.