• U bent ingelogd als:

Fantastische wedstrijd bij RKHVV: 2-3 winst!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 25 september was de dag waarop de uitwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen op het programma stond. Wederom een flink stuk rijden, voor de topografisch wat minder onderlegden onder ons, dit plaatsje ligt onder de rook van Arnhem en kent zijn hoogtepunt met de jaarlijkse kermis waarbij het dorp een aantal dagen op z’n kop staat. De kruitdampen van vorig weekend waren inmiddels opgetrokken waarbij een teleurstellend resultaat thuis tegen Woezik de basis vormde voor mijn verslag die wel wat stof deed opwaaien. Echter, nieuwe ronde nieuwe kansen dus deze week de mogelijkheid om dat verlies weer recht te zetten. Niet alleen het verslag liet wat sporen na, voor mij persoonlijk leverde het openingsfeest mij nog wat breuksporen op, zodat ik aangewezen was op een chauffeur richting Huissen. Samen met vice vice vice voorzitter Laurens Zandbelt toog ik met een krantje bij hem op de achterbank richting het zonovergoten sportpark van RKHVV.  De opstelling van De Meern was op diverse plaatsen gewijzigd. Zo was onze topscoorder Gokhan Yasar geblesseerd en ziek, ook zijn broertje was geblesseerd, hiervoor speelde Lejon Cats, Kesly ten Haag speelde voorin samen met Tom van der Linden en Rick Kruijs stond op 10. Daarnaast was het prettig om te zien dat naast Eddy Vorm ook Redouan El Yakoubi weer op de weg terug is en voor het eerst dit seizoen op de bank plaats kon nemen. Daarover later meer….Leidsman van dienst vandaag was scheidsrechter Zeeman die na een indrukwekkende minuut stilte iets na 2-en floot voor de aftrap.

 

De wedstrijd is nog geen minuut bezig als we al de eerste kans te pakken hebben na een prachtige aanval. Eindstation is Rick Kruijs, maar zijn kopbal wordt gered door de keeper. De minuten die volgen zijn niet anders, een prachtige aanval over links, Tom zet voor, net niet….een vrije trap van Rick over…..we spelen erg goed in deze fase! Het is al snel duidelijk dat zowel de achterhoede als de keeper niet heel zeker ogen, dus er wordt continu goed druk gezet waardoor we oppermachtig zijn. En dan uit het niets is het aan de andere kant zomaar 1-0. Ik kon het slecht zien ,Taner volgens mij ook want normaal gesproken zou deze bal voor hem moeten zijn. Feit is dat we totaal tegen de verhoudingen in met 1-0 achter staan en de rug zullen moeten rechten. En dat doen we….we blijven goed voetballen, krijgen erg veel vrije trappen mee (erg veel overtredingen op Rick Kruijs deze middag, slechts met 1 keer geel bestraft) maar hier springen we wat slordig mee om. Uiteindelijk dan toch in de 24e minuut de dik verdiende gelijkmaker door Bob Verweij. Bob, die weer 90 minuten lang heel goed liep te “stofzuigen” knikt uit een corner de bal snoeihard met het hoofd binnen. Gelijk daarna besluit de scheids tot een drinkpauze hetgeen begrijpelijk was gezien de temperatuur. Ook na deze onderbreking gaan we door waar we gebleven waren, goed voetballen , hard werken, druk zetten….Het zit ons echter niet mee, kansen voor Kesly, Anis, Bob….hij wil er niet in. RKHVV raakt steeds gefrustreerder, spelers schelden op elkaar in het veld en ook de technische staf laat zich niet onbetuigd langs de kant. En dan in de 36e minuut…..penalty tegen! Ik kon niet zien of het terecht was of niet, maar wat een pech zeg. Taner is kansloos, de bal wordt strak in het kruis geschoten dus we kijken wederom tegen een achterstand aan. Ondanks deze tegenslag gaan we weer door met goed voetballen, maar wordt er niet meer gescoord voor de rust. Terwijl het team geniet van een bakje thee kiezen wij voor een biertje (what’s new….) om deze 1e helft eens te evalueren met alle aanwezige supporters van De Meern. Dat waren er om precies te zijn slechts 10, maar we waren het snel eens. Dit was de beste eerste helft van het seizoen!

 

Het begin van de 2e helft komen we wat moeizaam in ons spel. Zonder hele grote kansen weg te geven zijn we niet meer zo oppermachtig als in de 1e helft. In de 58e minuut is het tijd voor een dubbele wissel. Stevie en Tom maken plaats voor Redouan en Eddy. En dat brengt gelijk de ommekeer met zich mee, Eddy blijkt een perfect aanspeelpunt en houdt de ballen steeds goed vast. En Redouan…..tja, wat zal ik daarover zeggen. Vorig jaar al de beste speler van het team wat mij betreft, maar wat hij vanmiddag liet zien….de klasse droop er vanaf. En nee, ik heb geen “aandelen El Yakoubi”, maar hij was gewoon onnavolgbaar deze middag. In de 65e minuut zit het dan ook eindelijk eens mee, ik vond het een beetje discutabel maar we krijgen een penalty. Joris neemt hem en schiet beheerst de 2-2 binnen. Even later krijgt Lejon Cats een terechte gele kaart voor een overtreding en ontstaan er wat kansjes voor RKHVV. Echter, gelukkig weten wij steeds Redouan weer te vinden, vrijwel alles lukt bij hem en zijn tegenstanders hebben steeds het nakijken. Een kwartier voor tijd komen we dan nog een keer goede weg als Trevor, wederom sterk spelend, hands maakt. Er zijn scheidsrechters die hem hadden gegeven…..scheidsrechter Zeeman gelukkig niet. In de 80e minuut vervangt Sedan Ozan dan nog de moe gestreden Anis Ziani en maken we ons op voor het hoogtepunt van de wedstrijd. We schrijven de 85e minuut als Redouan het wederom op zijn heupen krijgt en met een magistrale krul/schot de bal vanaf 25 meter in de kruising achter de keeper van RKHVV schiet. Wat een wereldgoal en wat een ontlading en blijdschap op en naast het veld! Als even later scheidsrechter Zeeman voor het eindsignaal fluit is er maar 1 conclusie mogelijk: dik en dik verdiend gewonnen. Een uitblinkende Redouan, maar daarmee doe ik de rest tekort, want iedereen speelde vandaag gewoon goed. Er zakte niemand door het ijs, er was beleving en de absolute wil om te winnen was er ook.

 

Gelukkig kunnen we ons door deze overwinning weer voorzichtig een “middenmoter” noemen, waarbij het seizoen nog heel lang is. Het is goed om te zien dat er geblesseerde spelers weer terug keren en de technische staf wellicht het luxeprobleem van lastige keuzes maken krijgt. Maar als we met deze instelling en op deze manier blijven voetballen moet er nog veel mogelijk zijn. Te beginnen as zondag om 14.00 uur thuis tegen Hollandia, de nummer 5 van de ranglijst met 3 punten meer dan De Meern.

 

Edwin Ebskamp

10’ 1-0 Jelmer Goedhart

24’ 1-1 Bob Verweij

’36 2-1 Jelmer Goedhart

’65 2-2 Joris van Rooijen

’85 2-3 Redouan El Yakoubi

 

De Meern: Taner Memili, Trevor Mulders, Irak Asad, Joris van Rooijen, Lejon Cats, Rick Kruijs, Kesly ten Haag, Stevie Blokland (58. Redouan El Yakoubi), Tom van der Linden (58. Eddy Vorm), Bob Verweij,  Anis Ziani (80. Sedan Ozan).