• U bent ingelogd als:

Eindelijk winst voor De Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een reeks nederlagen op rij waaronder de laatste 3 met 4-0 was het vandaag hopen op eindelijk weer eens 3 punten. De afgelopen wedstrijden en dan vooral de manier waarop verloren werd gaf weinig reden tot optimisme. Aan de andere kant hadden wij uit bij Blauw Geel/Jumbo met 3-1 gewonnen dus deze ploeg lag ons wel.

Mijn persoonlijke voorbereiding op deze wedstrijd was slecht. Het was zondagochtend glad, te glad voor mijn fiets….gevolg was een gebroken sleutelbeen. En de eerste hulp op zondag in een ziekenhuis is geen feest…..wachten, wachten en wachten. Gevolg was dat ik de eerste helft via de groepsapp moest volgen en de tweede helft pas live aanwezig kon zijn. Aangezien mijn typevaardigheden danig verstoord zijn na mijn buiteling is dit voor mijn doen een kort verslag, maar daar zal niet iedereen rouwig om zijn…..

In de opstelling van vandaag waren een aantal wijzigingen te noteren. Hakan Yasar was terug na een schorsing en voorin stond tot ieders verrassing zijn broertje Serkan Yasar. En dat bleek een verademing, Serkan speelde ondanks zijn jeugdige leeftijd heerlijk onbevangen en maakte het de verdedigers van Blauw Geel erg moeilijk. Je kon goed zien dat hij wat dingen van zijn broer Gokhan had afgekeken, met name hoe hij steeds zijn kont erin draaide deed terugdenken aan onze toenmalige doelpuntenmachine Gokhan.

De wedstrijd vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Sahiner. Als hij fluit voor aanvang van de wedstrijd beginnen we scherp. En dat zou de eerste 25 minuten zo zijn, Lennart heerst achterin, Serkan laat zijn klasse zien en we krijgen kansen. De grootste na 10 minuten voor Mark den Hartogh die alleen op de doelman af kan maar kiest voor een breedtebal ipv zelf schieten. We durven in ieder geval aan te vallen en dat is een fijn gegeven.

Na 25 minuten dan een hele grote kans voor Blauw Geel als een aanvaller alleen voor Joey Swanink verschijnt, maar gelukkig raakt hij hem helemaal verkeerd. We vallen nu wat terug en bij een paar gevaarlijke corners van Blauw Geel komen we goed weg. Na 35 minuten dan weer een kans voor ons, maar Tobias Elmensdorp kan net niet bij een voorzet van Hakan Yasar. Daarna is het weer Blauw Geel wat de klok slaat met een aantal grote kansen op rij. In de groepsapp wordt gemeld dat dit niet lang meer goed kan gaan….Vlak voor rust dan toch nog een prachtige aanval van ons die helaas tot corner wordt verwerkt. En zo gaan we rusten met een 0-0 ruststand bij een leuke wedstrijd.

Na rust geen wijzigingen en na 7 minuten is Kesly den Haag door de verdediging van Blauw Geel heen als de scheidsrechter affluit voor een hoofdblessure van een speler van Blauw Geel. Dit zijn de regels en moet je accepteren, maar wat ontzettend zonde van deze grote mogelijkheid. Dan tussen minuut 52 en 66 een aantal hele grote kansen voor Blauw Geel. Ballen rakelings over, gevaarlijke corners…..in deze fase was een achterstand verdiend geweest. Daarna toch een kans voor ons, maar Zakaria El Bennay  kan een voorzet net niet intikken. Dat kan hij wel in de 72e minuut. Na een mooie aanval en goede voorzet van Hakan Yasar weet hij de 1-0 binnen te tikken. Wat een meevaller dit!

En zo gaan we nog ruim en kwartier billenknijpend tegemoet met vrije trappen tegen, mooie reddingen van Joey Swanink en heel veel spanning. 1 minuut voor tijd krijgt Kesly dan de punt van zijn voet tegen de bal, maar helaas voor ons brengt de paal redding. Ook invaller Giovanni Nicolaas krijgt in blessuretijd alleen voor de keeper nog een grote kans, maar hij mist. Als de scheidsrechter dan affluit is de opluchting groot en kunnen we eindelijk weer eens 3 punten bijschrijven.

Was de overwinning verdiend? Omdat ik maar 1 helft half verdoofd heb gezien kon ik dat moeilijk beoordelen. Op basis van de geluiden na afloop niet, maar wie maalt daarom. De 3 broodnodige punten zijn een feit en dat is nu even heilig. En we doen goede zaken, want ook de andere uitslagen zijn relatief gunstig. We stijgen weer 2 plaatsen op de ranglijst en staan nu 15e. Zondag as wacht ons een uitwedstrijd in Oldenzaal, tegenstander is dan Quick ‘20 om 14.00 uur. En dit is de nummer laatst uit onze poule. Maar ook zij hebben gisteren gewonnen, uit bij EVV werd het 1-2 dus we zijn gewaarschuwd.

Edwin Ebskamp

’72 1-0 Zakaria El Bennay

De Meern: Joey Swanink, Tobias Elmensdorp, Hakan Yasar, Steve Blokland,  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Anis Ziani, Tom Waltman, Serkan Yasar (‘88 Jordy Stins) Kesly den Haag, Zakaria El Bennay (‘73 Giovanni Nicolaas)