• U bent ingelogd als:

Eindelijk weer winst voor SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eindelijk weer drie punten voor SO Soest. Dat was een tijd geleden. Zondag 27 november werd, bij Fortuna Wormerveer, de laatste overwinning geboekt. Aan de negatieve reeks kwam zondag een einde. Op het natuurgras van Elinkwijk boekte SO Soest een verdiende zege. Het werd 1-4 en Soest kwam, behoudens de eerste 20 minuten van de tweede helft, niet echt in de problemen. (

Een prima overwinning dus voor SO Soest. Deze zondag zag keuzeheer Herman Wallenburg een team dat voor de overwinning wilde gaan en dat tegenstander Elinkwijk een paar keer op de pijnbank legde. Voor rust wist SO Soest al een comfortabele 0-2 voorsprong op het scorebord te brengen. De stand was op dat moment niet geflatteerd. Soest had een serie goede kansen gecreëerd. De slag werd op het middenveld gewonnen en via de flanken wer de tweemansvoorhoede Dylan Meijer-Majid Ghaddari aan het werk gezet. Doelman Diango Alvarez, hij was weer eerste keuze omdat aanvankelijke keuze Midas Dorrestein te laat op appél verscheen, had niet echt veel te doen.

In de Soester verdediging was er een plek ingeruimd voor Coen Roest. De 19-jarige maakte zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde een sobere en solide partij, net zoals zijn andere collega-verdedigers dat deden. Het zat allemaal goed in elkaar deze zondagmiddag.

Zoals gezegd; Soest ging rusten met een 0-2 voorsprong. Majid Ghaddari scoorde de openingstreffer. Hij werd vrij voor het doel gezet dankzij een mooie pass van Dave Klarenbeek. Het schot van Majid verdween via de onderkant van de lat in het doel. Op slag van rust verdubbelde Gido de Hiep de score. Hij kopte een vrije bal fraai tegen de touwen.

In de tweede helft kwam Elinkwijk fel en scherp uit de startblokken. De ploeg wilde nog wat van de wedstrijd maken en dat lukte aardig. Soest stond in de openingsfase van de tweede helft met de rug tegen het eigen doel. De bal werd niet in de ploeg gehouden en Elinkwijk drong aan. Het was wachten op een goal van de thuisploeg die dan ook prompt kwam. In de 57ste minuut wisten de Utrechters wat terug te doen. Een cornerbal werd niet goed verwerkt en van dichtbij werd het leer achter Diango Alvarez geschoten.

De Elinkwijkse storm was nog niet gaan liggen en Soest kwam een aantal keer goed weg. Maar toen de gelijkmaker uitbleef sijpelde het geloof bij Elinkwijk weg. Duels werden weer door de Soesters gewonnen en de bal bleef langer in de ploeg. Elinkwijk ging ook wat ruimte weggeven en daar wisten de snelle Soesters wel raad mee. In drie minuten tijd werd de wedstrijd beslist. In de 71ste minuut kreeg Soest een serie mogelijkheden om te scoren. De bal leek er niet in te gaan, maar toen Rayendall Bitorina een schot op doel waagde werd de bal door een verdediger van Elinkwijk achter zijn eigen doelman gewerkt. De koek was nog niet op, want drie minuten later werd Dylan Meijer diep gestuurd door Maarten Jan Belt. De snelle Soester waagde een schot en de bal sloeg bij de tweede paal binnen.

De angel was er nu uit bij Elinkwijk en Soest kon de wedstrijd rustig uitspelen. De score had nog hoger kunnen uitvallen. Vooral de aanval in slotminuut waar invaller Ali Coban de lat teisterde had een beter lot verdiend. Maar uiteraard mocht de ploeg niet ontevreden zijn. De winst was binnen en daar ging het deze zondag om.

Komende zondag wacht met Nieuw Utrecht een nieuwe concurrent in de strijd tegen degradatie. Hopelijk weet Soest dan weer net zo goed te presteren als deze zondag bij Elinkwijk.

 

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van de Plaats, Gido de Hiep, Robin Smeeing, Coen Roest; Dave Klarenbeek (81. Bas Tullemans), Hessel de Goeij, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina; Majid Ghaddari (76. Marouane Ghaddari), Dylan Meijer (84. Ali Coban)

 

26. 0-1 Majid Ghaddari

40. 0-2 Gido de Hiep

57. 1-2

71. 1-3 eigen doel Elinkwijk

74. 1-4 Dylan Meijer