• U bent ingelogd als:

Eindelijk weer winst voor SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eindelijk wist SO Soest weer eens te winnen. Op zondag 17 maart werd voor de laatste keer een driepunter bijgeschreven (2-0 tegen Quick). Na twee nederlagen, twee gelijke spelen en de lentestop werd zondag gewonnen van Pancratius.

De spetters champagne liggen nog op het veld wanneer de aftrap van de wedstrijd SO Soest – Pancratius wordt genomen. Enkele momenten eerder vierde het tweede elftal feest vanwege de promotie naar de hoofdklasse. Goed om te weten dat de doorstroming er aan komt. Een brede selectie, met veel concurrentie is goed voor zowel het eerste als het tweede elftal. Felicitaties aan staf en spelers!

Beide ploegen spelen om des keizers baard in de slotfase van de competitie. Dat is dus duidelijk te zien in het eerste bedrijf dat zich in een gezapig tempo voortsleept. Pancartius heeft de beste kansen. De ploeg uit Badhoevedorp ziet een doelpunt afgekeurd worden, schiet tegen de paal en een poging gaat voorlangs. SO Soest mag niet klagen over de 0-0 ruststand.

In de tweede helft probeert de thuisploeg aanvallend iets te forceren met Mitchell Zwart als targetman in de voorhoede. Soest krijgt meer kansen en met de dubbele wissel Niels van der Plaats en Milan van Wincoop komt er aanvallend meer grip in het team. Kansen komen er en een daarvan wordt benut door invaller Niels. Vrij voor de goal schiet hij uit een voorzet van Hessel de Goeij diagonaal raak.

Zes minuten later wordt de score verdubbeld door gelegenheidsspits Mitchell Zwart. Hij ontvangt, na een prima aanval, de bal op een presenteerblaadje van Niels van der Plaats. Met een droge knal schiet de uitblinker fraai binnen.

In de slotfase komt Pancratius nog dichterbij, maar de overwinning komt niet meer in gevaar.

Nog twee competitiewedstrijden te gaan. Komende zondag de derby bij Hooglanderveen. Prima wedstrijd om, bij lekker weer, met de fiets te bezoeken. Die week daarna de laatste competitiewedstrijd tegen Abcoude. Op zondag 2 juni wacht dan de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Gido de Hiep, Wouter de Zoete; Rayendall Bitorina, Mitchell Zwart, Bas Tullemans, Meme Dore Aminata (60. Milan van Wincoop); Marouane Ghaddari (60. Niels van der Plaats), Dani Schmitz

70. 1-0 Niels van der Plaats

76. 2-0 Mitchell Zwart

84. 2-1