• U bent ingelogd als:

Eindelijk weer een driepunter voor Benschop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voetballend gaat het dan nog niet helemaal goed met het Doornse DEV, maar om daar op bezoek te gaan is genieten. Een prachtig complex in de bossen, goed georganiseerd en hele vriendelijke mensen. Zijn een voorbeeld voor vele clubs.

 

Het bijna onderaan staande DEV was de afgelopen weken tegen forse nederlagen aangelopen en trainer van Aken probeerde met vertragend voetbal en de lange bal het Benschop moeilijk te maken. Benschop daarentegen zakte bij balbezit met zijn allen achter de bal ook met het doel snel te kunnen uitbreken. DEV had al in de 2e minuut succes. Job Demmers snelde langs Jeroen Lamboo en zijn zuivere voorzet werd doeltreffend afgemaakt door Rick Andeweg. 1-0. Voor DEV liep alles gelijk volgens plan en met een zeer trage opbouw van achteruit probeerde ze Benschop van het doel weg te houden. Benschop had het er moeilijk mee, maar na 15 minuten kwam Benschop toch op gelijke hoogte. Nadat Martijn de With even daarvoor net voorlangs had geschoten was hij het die een schitterende pass van de uitblinkende Jurgen Ruitenbeek verzilverde 1-1. Vlak daarna verscheen Biko Brazil alleen voor keeper Mark Sluis, die met de voet DEV behoede voor een achterstand.. De wedstrijd was zeer matig, maar Benschop kreeg de beste kansen. Martijn de With schoot voor de rust nog een keer net naast en Kwame Ballo kopte op de paal. Direct na deze actie verscheen Job Demmers alleen voor Michell van Oort maar met een fraaie reflex van hem bleef de ruststand 1-1

 

Na de rust een zelfde spelbeeld en DEV leek succes te hebben met hun spelstijl. Met de lange bal probeerde ze wat te forceren maar het leverde slechts enkele corners op, die nauwelijks gevaar opleverde voor Benschop. Na een uur spelen leek Kwame Ballo Benschop aan een voorsprong te gaan helpen, maar alleen voor Keeper Sluis wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen. Het in de spits gaan spelen van Thomas Banfi bracht Benschop uiteindelijk toch de verdiende overwinning. Nadat hij in de 75e minuut al in buitenspel positie had gescoord was het 10 minuten later wel raak. Kwame Ballo kwam op rechts door en hard schoot hij de bal uit zijn voorzet in de touwen 1-2. Er volgde nog enkele alles of niets aanvallen van DEV, maar de achterhoede van Benschop bleef overeind. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Haringsma, die geen enkele gele kaart hoefde te trekken in deze voor beide ploegen zeer belangrijke wedstrijd was de vreugde groot bij Benschop. Eindelijk weer eens een driepunter.

 

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop voor de beker uit tegen 2e klasser CSW in Wilnis. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.15 uur vanaf het sportpark.

  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Kwame Ballo, Coen vd Snoek, Jeroen Lieverse, Jimmy Vendrig, ( 70e min Greq Wijnhard) ,Martijn de With, Thomas Banfi , Jurgen Ruitenbeek, Biko Brazil, (85e min Sjoerd Frericks).